Ziar de Cluj refuza acreditarile la Electric Castle in semn de protest fata de discriminarile facute de organizatori la adresa presei clujene

Organizatorii Electric Castle au refuzat recent accesul pe baza de acreditare al jurnalistilor de la publicatiile online Cluj-AM si Cotidianul Transilvan, acceptand in schimb parteneriate media cu site-uri dubioase si tratand discriminatoriu solicitarile presei clujene.

Liviu Alexa, directorul Ziar de Cluj, a luat decizia de a renunta la acreditarile primite de la Electric Castle pentru jurnalistii Ziar de Cluj, in semn de solidaritate cu colegii de breasla refuzati de organizatori:

"Noi, presa clujeana, am ridicat Peninsula si tot noi am fost cei care am coborat festivalul in momentul in care organizatorii au inceput sa isi minta publicul si sa se intepe la banul public. Dupa reusitele din anii trecuti, celor de la Electric Castle li s-a urcat faima la cap. Ei, care au crescut ca imagine publica pe baza relatarilor elogioase ale presei clujene, au acum criterii de selectie pentru accesul presei, desi Electric Castle e sustinut si de finantari din banul public. Am luat decizia de a refuza acreditarile oferite de organizatorii Electric Castle pentru jurnalistii Ziar de Cluj.

Garantez ca o sa reusim sa supravietuim in presa si fara relatarile de acolo. Solicit Asociatiei Profesionistilor in Presa din Cluj sa nu mai doarma in papuci si sa ia o pozitie ferma fata de aceste discriminari ale unor colegi de breasla, chiar daca nu sunt membri ai asociatiei. Cer presei clujene sa boicoteze mediatic Electric Castle, prin ignorarea totala a evenimentului. Ma voi ocupa personal sa sun sefii de ziare pentru a-i convinge de acest lucru. Ma voi razgandi cand presa clujeana va primi scuze publice de la organizatori si cand colegii refuzati vor avea acces la eveniment pe baza acreditarilor, asa cum au acces si proprietarii de site-uri "de nisa", de nisa a hipsterilor tragatori pe nas de aburi electronici", a declarat Liviu Alexa. 

Comentarii

Mda

12.06.2014 12:23

Extraordinara solutie, ingropati orice se intampla mai interesant.

Dan MASCA

12.06.2014 14:51

Si citi bani publici au primit cei de la Electric Castle ?Sunt in caietul lui Uioreanu sau in cel al lui Boc ? :) 

un Florestean

12.06.2014 16:20

F bine faceti! Presa trebuie sa aibe acces oriunde se intampla lucruri publice si mai ales pe bani publici! A se vedea CONSTITUTIA ROMANIEI! LIBERTATEA PRESEI!

a.

13.06.2014 10:12

Sunteti prosti. Electric Castle este cel mai organizat festival unde toata lumea se distreaza. Sunt promovati de sute de ziare/ziare online,nu cred ca le doare undeva ca voi acum "o sa ignorati evenimentul". Bravo voua.

Adauga comentariu