Ziar de Cluj pune în mișcare Avocatul Poporului

În urma articolului publicat recent de Ziar de Cluj, sub titlul Pensionarii din Cluj sunt taxați triplu pentru locurile de parcare, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 56 alin.(2) din Constituţia României privind aşezarea justă a sarcinilor fiscale.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila triplă taxare a pensionarilor pentru locurile de parcare din Cluj-Napoca.

Ziar de Cluj, în reportajul intitulat Pensionarii din Cluj sunt taxaţi triplu pentru locurile de parcare, a relatat cazul unui cetăţean din Cluj care avea de peste 20 de ani, un garaj pe strada Plopilor. În anul 2016, cetăţeanul a întârziat să-şi plătească taxa pentru garaj. 

Drept consecinţă, ulterior, a trebuit să plătească penalităţi, adică o taxă majorată:

dacă suma lunară datorată administraţiei locale este de 50 de lei, cetăţeanul a achitat şi o suprataxă de 91 de lei. Ulterior, contractul de închiriere a terenului nu a fost reînnoit. Garajul este al cetăţeanului, dar terenul este al Primăriei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vârtosu, în 26 februarie 2019.

CITEȘTE ȘI: DEBANDADĂ TOTALĂ în Primărie: În audiență la BOC nu ai loc nici după un an de amânări, iar pensionarii din Cluj sunt taxați triplu pentru locurile de parcare

Primăria Cluj-Napoca își uimește peste poate propriii cetățeni. Iar problemele cu care se adresează cetățenii sunt cât se poate de reale, chiar dacă rămân nebăgate în seamă de funcționarii administrației locale.

Cazul clujeanului Radu Ionel este strigător la cer. De ce? Pentru că la ai săi 69 de ani, acesta este purtat pe drumuri, dincolo de orice inovații tehnologice lansate de Emil Boc. Unele probleme necesită implicarea directă a primarului care, ce să vezi?, își bate joc de unul dintre cele mai autentice instrumente de contact cu cetățenii: audiența. 

Clujeanul Radu Ionel locuiește pe strada Taberei de când se știe. Iar undeva pe strada Plopilor are un garaj de peste 20 de ani.

O situație firească a fost înregistrată prin 2016: cetățeanul Radu a întârziat să-și plătească taxa pentru garaj. Drept consecință, ulterior, a trebuit să plătească penalități, adică o taxă majorată: dacă suma lunară datorată administrației locale este de 50 de lei, domnul Radu a achitat și o suprataxă de 91 de lei. Total: 141 de lei. Clujeanul a fost suprataxat începând din 2017 și până în prezent. 

 

Adauga comentariu