Ziar de Cluj îi sugerează lui Alin Tișe să renunțe la promisiunile fanteziste cu spitale, iar în schimbul acestora să facă un parking în Hașdeu

În cursul acestei săptămâni, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, după eșecul răsunător al Spitalului Regional de Urgență, a promis un nou spital, de această dată pentru copii, în Hașdeu, pe terenul pe care nu s-a mai construit Akademia Center. 

Ne întrebam, cu această ocazie, dacă acest spital pediatric monobloc se va realiza în timpul mandatului lui Alin Tișe și cât timp va mai dura acest mandat, dacă nu cumva actualul președinte de CJ va decide să candideze și să revină, peste câteva luni, în Parlament. Pentru că, în cazul în care va candida pentru parlamentarele din această iarnă, promisiunile sale și multele proiecte pe care le anunță vor rămâne simple fonfleuri electorale care vor fi lăsate în seama celor care vor prelua pe mai departe președinția Consiliului Județean, urmași cărora, mulți ani de acum înainte, Tișe le va putea reproșa că nu au avut voința politică de a-i duce la capăt generoasele proiecte.

Un spital pentru copii pe terenul de pe strada Victor Babeș este inoportun din mai multe considerente, printre care vecinătatea cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello", spital de boli pulmonare unde există și pacienți cu boli contagioase, transmisibile, precum tuberculoza, tulpinile de tuberculoză care ar putea fi contractate din acest mediu spitalicesc fiind mult mai greu – uneori imposibil -  de tratat decât cele contractate din alte medii. Și acesta este doar un exemplu. Categoriile sensibile de populație, precum copiii, ar trebui ferite de astfel de riscuri, construirea unui spital pediatric imediat lângă unul de boli pulmonare (cu potențial contagios) fiind un risc pentru sănătatea copiiilor.

În plus, în Hașdeu există, pe lângă căminele studențești, și o întreagă pleiadă de clinici universitare, care duc la o aglomerație infernală în trafic și la o lipsă acută și cronică a locurilor de parcare, un nou spital în această zonă fiind inoportun  pentru că aparținătorii, părinții copiilor bolnavi ar avea o reală problemă în a-și aduce copiii cu mașina la spital și a parca pentru a rămâne alături de copiii lor pe durata consultului și, eventual, a internării. 

Ziar de Cluj îi sugerează președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, ca, în loc de gogorițe electorale cu spitale de copii, să facă pe terenul de pe Victor Babeș un parking, atât de util în zonă, o parcare care ar rezolva problemele de acum de trafic și care i-ar aduce mai multe beneficii electorale decât promisiunea (care, cel mai probabil, ar rămâne oricum neonorată) a unui spital pediatric, care este necesar, dar căruia Alin Tișe i-ar putea găsi o locație mai fericită, mai sănătoasă, într-o zonă în care să nu existe și să nu creeze probleme. 

În vara aceasta, în Hașdeu, când majoritatea studenților erau plecați din cămine, Ziar de Cluj a fotografiat nu mai puțin de 5 mașini parcate simultan pe două treceri de pietoni, în aceeași intersecție.

Dincolo de gargara preelectorală, poate că politicienii Clujului ar trebui să mediteze puțin și asupra realității și să vină în fața opiniei publice cu proiecte realiste și nu doar cu fonfleuri pe care nimeni nu le mai crede. 

Comentarii

clujean

25.09.2016 22:15

Am vazut ca in ultima vreme autoritatile actioneaza exact dupa cum ii trageti de maneca. Bravo! Si sunt convins ca nespalatii needucati, rednecii si slugoii autoritatilor locale care va urasc spumega si fac bulbuc si spuma la coltul gurii si horcaie de ciuda.

Nicu

26.09.2016 06:17

In pre campania electorala pentru locale, ilustrul si vesnicul primar, Boc, zicea ca s-a identificat un spatiu pentru Spitalul de copii si anume in zona Bucium, unde s-a inceput cu 20 de ani in urma constructia unui spital, dar nu s-a finalizat in prezent fiind o constructie inceputa si abandonata. Ce se mai aude, a trecut campania de fraierit parintii? Cum poti ca Presedinte CJ sa vii cu asemena aberatie, sa construiesti un spital intr-una din cele mai aglomerate si poluate zone din oras? Asta arata cat de rupti de realiate sunt alesii nostrii, nu mai spun de alegatori.

Adauga comentariu