Ziar de Cluj considera ca Daniel Tamas, seful DGASPC este direct raspunzator de moartea lui Luca si contextul familial plin de violente fizice. Ii solicitam lui Alin Tise sa trimita de indata corpul de control

Cazul lui Luca, copilul omorat in bataie de propria mama ridica semne serioase de intrebare cu privire la modul in care conducerea si angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Cluj isi fac treaba. Bazandu-ne pe informatiile care au iesit la iveala despre situatia lui Luca si a fratelui sau geaman, David, ne consideram indreptatiti sa avem suspiciuni rezonabile cu privire la faptul ca DGASPC, condusa de Daniel Tamas, nu si-a facut treaba.

De ce afirmam aceasta? Cei doi frati au fost in grija unei asistente maternale pana acum 5 ani, cand „specialistii” de la Protectia Copilului Cluj au considerat de cuviinta ca baietii se pot intoarce in grija mamei. Chiar nu se stia despre situatia familiei celor doi copii, din moment ce fusesera in grija unei asistente maternale? Mai mult, toti vecinii stiau ca mama isi batea frecvent copiii. DGASPC de ce nu stia? DGASPC ce a facut? A luat vreo masura pentru a-i proteja pe minori?

Daniel Tamas se plange in mod repetat ca este neindreptatit si asuprit de Alin Tise, presedintele Consilului Judetean Cluj si isi gaseste suficient timp sa poarte razboaiele cu acesta. in timp ce toaca anual peste 20 milioane euro, bani publici. De ce nu a avut timp sa cerceteze indeaproape si situatia copiilor dupa ce au fost reintegrati in familie? Mai ales ca inclusiv in asociatia Padre Pio, unde exista oameni minunati, copiii au fost surprinsi cu vanatai teribile la maini si pe intreg corpul. 

Ca nu le era deloc bine copiilor acasa sta dovada si faptul ca se aflau in grija asociatiei Misionarii lui Padre Pio.

Pe aceasta cale, ii solicitam public lui Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj (in subordinea caruia se afla DGASPC) sa trimita corpul de control la Directie si sa ia masurile necesare.

Cati copii ca si Luca mai sunt in acest oras? 

Citeste si:

CUTREMURĂTOR: Copil de 9 ani, găsit mort în casă în Cluj-Napoca. Trupul, plin de răni

Mama copilului de 9 ani, gasit mort in casa, a fost retinuta

El este Luca, baiatul omorat in bataie de propria mama. Era in grija unei asociatii caritabile si a fost botezat doar cu o luna inainte sa fie ucis

Adauga comentariu