Zi mare pentru Cluj. Noii consilieri, locali si judeteni, vor depune juramantul vineri

Prefectura Cluj a anuntat calendarul privind constituirea, in urma rezultatelor alegerilor din 5 iunie, a noului Consiliu  Local, respectiv Judetean. Astfel, alesii poporului vor depune juramantul incepand cu ora 10.00 pentru mandatele in Consiliul Local, urmand ca, incepand cu ora 14.00, consilierii judeteni alesi sa faca acelasi lucru. 

“Calendarul evenimentelor prilejuite de constituirea atat a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, respectiv a Consiliului Judetean Cluj a fost stabilit. Astfel vineri de la ora 10.00 prefectul Gheorghe Vuscan va convoca sedinta pentru Consiliul Local urmand ca sedinta de constituire a Consiliului Judetean sa fie convocata pentru ora  14.00 ”, a afirmat Anamaria Danciu, sefa de cabinet a Prefecturii Cluj. 

Dupa depunerea juramantului, atat noul Consiliul  Local cat si cel judetean isi va intra in atributii, iar alesii vor avea un termen de 15 zile pentru a se decide daca vor ramane sau nu pe functiile nou dobandite sau, unii dintre ei, daca vor opta in continuare pentru locurile caldute din Parlament.

In urma negocierilor privind formarea majoritatilor in cele doua foruri decizionale, cei mai avantajati sunt UDMR-istii, care au sanse destul de mari de a obtine, pentru prima data in istoria post decembrista, pesedintia Consiliului Judetean Cluj. 

Adauga comentariu