Zero creșe și grădinițe în cartierul Bună Ziua. Locuitorii se opun construirii de unități de învățământ

Cartierul Bună Ziua nu are nicio creșă, nicio grădiniță și nici parcuri sau locuri de joacă din cauza modului haotic în care s-a construit, cu acordul conducerii Primăriei. Acum, administrația publică locală se dă de ceasul morții să construiască grădinițe, creșe și școli, dar locuitorii nu vor să își dea acordul pentru astfel de proiecte. Anul acesta, aproximativ 1000 de copii nu au mai avut locuri în grădinițe și creșe.

Criza de locuri din grădinițe și creșe persistă în Cluj-Napoca de ani buni. Primarul Emil Boc spune că în fiecare an Primăria construiește câte o creșă sau o grădiniță, dar locurile pe care le oferă în plus anual sunt o picătură într-un ocean. O situație aparte este în cartierul Bună Ziua unde nu există nicio creșă, școală sau grădiniță. În ciuda acestui fapt, în momentul în care Primăria a identificat un teren pentru construirea unei creșe, vecinii s-au opus fără niciun motiv.

„Noi continuăm ceea ce facem de mulți ani. În fiecare an construim câte o creșă și mergem mai departe. Acum am dat în folosință o creșă, se lucrează la altă creșă care va fi gata anul viitor, identificăm alte locații. Ne-am izbit de un refuz categoric al vecinilor din Bună Ziua de a construi o creșă. Am rămas consternat de acest lucru. Am avut această șansă de a face, dar am avut nevoie de acordul vecinilor, care s-au opus categoric să se realizeze o creșă în Bună Ziua printr-un parteneriat public privat. Nu vor pur și simplu să aibă creșă în preajmă. Acesta este simplul motiv, iar legea ne cerea obligativitatea de a avea acordul vecinilor. Mai căutăm locații în oraș, după cum am discutat cu primarii din zona metropolitană – Florești, Gilău, Apahida pentru a-și repotența zona prin construcția de creșe, grădinițe și școli”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc, într-o emisiune la un post de radio local.

În prezent, există 15 creșe în Cluj-Napoca. Conform edilului clujean, până în anul 2020 vor fi construite alte 320 de noi locuri în creşele din oraș. Primarul Emil Boc declara în urmă cu câteva luni că pentru părinții care nu mai prind locuri în creșe vor fi alocați bani ca să își înscrie copiii la creșe private. Iar modificările operate de către municipalitate în luna august, prin schimbarea reglementărilor privind criteriile de înscriere la creșe, s-au dovedit a fi insuficiente, dacă nu, chiar ineficiente.

Adauga comentariu