Zeci de șoferi RISCĂ să MOARĂ la bariera din Jucu. Poliția ce păzește? Camerele de supraveghere, puse de design VIDEO

Inconștiența își face tot mai des simțită prezenta în județul Cluj. Semaforul de la calea ferată Jucu este complet invizibilă pentru șoferii inconștienți care riscă atât viața loc cât și a celorlalți participanți la trafic.

În ultimele zile au apărut mai multe filmări în care șoferii trec cu nepăsare pe culoarea roșie cu semnale acustice ale barierei de  la Jucu. Peste 20 de mașini au trecut în mai puțin de 5 minute. S-au format cozi de mașini pe ambele sensuri de mers, dar mai mulți șoferi au ignorat semnalele și au trecut riscându-și, astfel, viata.

Ne mirăm de ce sunt tot mai multe accidente produse la barierele de căi ferate. De curând, chiar pe trecerea la nivel cu calea ferată Jucu, unde o mașină a ignorat semnale luminoase şi acustice, a fost lovită din plin de o locomotivă.

Ignoranța și nesimțirea poate costa viața. Atât pe șoferul iresponsabil cât și pe alte persoane nevinovate.

Vrem trenuri rapide ca în occident dar mentalitatea când ne-o schimbăm? Poliția stă la pândă, poate,poate „prinde” ceva, dar când sunt cazuri seriose este de nevăzut. 

La bariera de la Jucu s-au instalat camere de supraveghere, dar fără folos. Atât poliția, care ar trebui să ia măsuri, cât și șoferii le ignoră cu nepăsare.

"Neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de (9-20 puncte-amendă ) sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Conducătorul de autovehicul nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune”, arată prevederile legale, care nu îi sperie pe șoferii grăbiți.Video: Facebook/InfoTrafic

 

Adauga comentariu