Zeci de mici afaceri care deservesc elevii și preșcolarii, ÎNCHISE în urma epidemiei de CORONAVIRUS

Odată ce s-a luat decizia de a fi suspendate cursurile de la școli și grădinițe, iar ulterior de la after-school, o serie de mici afaceri sunt puternic afectate. Toate activitățile care implicau participarea elevilor sunt acum închise din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, chioșcurile și magazinele alimentare din jurul școlilor clujene au fost nevoite să tragă obloanele în lipsa principalilor clienți. Astfel, micile magazine se află în situația în care trebuie să își suspende activitatea pe o perioada de două săptămâni, care însă se poate prelungi dacă numărul îmbolnăvirilor va continua să crească. Odată cu închiderea școlilor au fost închise și chișoșcurile aflate în incinta sau în exteriorul școlilor. Pierderile pot să fie mult mai mari dacă perioada se sistatre a cursurilor se prelungește, iar unele produse vor ieși din termenul de valabilitate.

Un alt magazin din apropierea Liceului Avram Iancu a rămas deschis, însă nu aveau niciun client. Vânzătoarea își pune speranța în clujenii care în această perioadă sunt cuprinși de isteria cumpărăturilor și care nu vor ocoli magazinul în goana lor după provizii.

”Merge magazinul, cât de cât, oamenii mai fac provizii, știți cum e în perioada asta”, explică vânzătoarea

În zona liceelor Racoviță, Șincai și Coșbuc un magazin alimentar și o shaormerie au închis porțile așteptând ca elevii să se reîntoarcă la școală.

Alte afaceri mici care sunt puternic afectate sunt locurile de joacă pentru copii, cluburile sportive și toate celelalte afaceri care implică activități dedicate copiilor. Acestora li s-a interzis să mai funcționeze în perioada în care școlile sunt închisee, ca o măsură suplimentară de prevenție a răspândirii coronavirusului.


De asemenea, în această perioada este suspendat și programul laptele și cornul. La fel de puternic sunt afectate și firmele de catering care asigurau masa copiilor de la creșe, grădinițe și after-school. Toate aceste mici afeceri nu au alte resurse pentru a se menține pe linia de plutire, multe dintre ele fiind concentrare exclusiv pe servicii destinate elevilor și preșcolarilor. Guvernul ar trebui să ia niște măsuri de protecție pentru a ajuta aceste mici afaceri să supraviețuiască până ce trece această criză generată de coronavirus.

Platinia este prima afacere locală care a solicitat sprijin de la Primăria Cluj-Napoca pentru a reuși să depășească această criză financiară.

Citește și:

Platinia acuză grave probleme financiare cauzate de CORONAVIRUS: solicită Primăriei o amânare pentru plata taxelor locale

De asemenea, agențiile de turism sunt extrem de afectate de către această criză, având în vedere că românii nu sunt prea dornici de călătorii în acest moment.

Citește și:

Criza coronavirusului zguduie agențiile de turism: clujenii sunt reticenți și evită plecările în străinătate

 

Adauga comentariu