Zeci de incendii la rampa de gunoi de la Pata Rât în ultimii cinci ani. Autoritățile recunosc, în sfârșit, că deșeurile nu puteau să se autoaprindă

În anii precedenți, aproape în fiecare lună aveau loc două-trei incendii la rampa de gunoi de la Pata Rât. Atât reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), cât și conducerea Primăriei au declarat aproape de fiecare dată că incendiile au izbucnit din cauza autoaprinderii. Abia ieri, conducerea ISU a precizat că nu ar fi vorba despre așa ceva. Ancheta derulată de Poliție nu a prezentat public nici până acum cine se face vinovat de incendiile repetate de la rampa de gunoi.

Dacă pănă în 2019, aproape în fiecare lună aveau loc cel puțin unul-două incendii la rampa de gunoi de la Pata Rât, începând de anul trecut, numărul acestora s-a redus foarte mult.

„A scăzut foarte mult numărul de incendii de la rampa de gunoi de la Pata Rât. Am avut anul trecut sub 10 incendii, ceea ce înseamnă că sunt foarte puține”, a declarat, ieri, generalul șef de brigadă, Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.

Partea cea mai interesantă din declarația șefului ISU face referire la cauzele incendiilor. După ce în anii trecuți s-a vehiculat foarte mult varianta autoaprinderii deșeurilor, acum, în sfârșit, pompierii admit că nu ar fi vorba despre așa ceva. Se așteaptă totuși rezultatele anchetei derulate de Poliție, care nici până astăzi nu este gata.

„Este un dosar pe rol, instrumentat de către Poliție, dar nu știu în ce măsură s-a finalizat sau nu. Din ce știu eu, la ultima cercetare a noastră într-adevăr s-a dovedit cu explicațiile de rigoare pentru cei de acolo care gestionează rampa că nu putea să se autoaprindă”, a mai afirmat Ion Moldovan.

În anii 2016 și 2017 rampa de gunoi a luat foc de 25 de ori. În 2018, numărul de incendii a fost de aproximativ 15-20.

Citește și:

UPDATE - Un nou incendiu la rampa de gunoi de la Pata Rât. Al patrulea pe anul acesta - FOTO

Săptămâna și incendiul la Pata Rât. Rampa de gunoi a luat foc din nou

Verdictul lui Boc despre incendiul de la Pata Rât: nu a fost nicio mână criminală, a fost autocombustie. Primarul este clarvăzător sau e și pompier?

Adauga comentariu