Zborurile din Cluj-Napoca, la mana unui vot politic! CULISE:Convocare de urgenta pentru a repara o greseala

Membrii Consiliului Judetean si directorii de la institutiile subordonate au primit o instiintare prin care li se aducea la cunostinta că luni, 9 octombrie, va avea loc o sedinta extraordinara. 

Motivul? Unul simplu: cei din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca au semnat un document prin care nu vor să își asume decizii executive până la definitivarea pe post a viitorului director. 

In aceste conditii, existau doua variate: sa se ramana la decizia luata in CJ Cluj prin care se revoca Ciceo din functie pana la organizarea unui concurs in acest sens, sau sa revina asupra acelui proiect de hotarare ce, de fapt, punea in pericol siguranta pasagerilor si totodata modul de functionare al Aeroportului International Avram Iancu. 

Ciceo, indispensabil pentru aeroport

Cu toate ca suna pompos, directorul unui aeroport este indispensabil pentru functionarea acestuia. Concret, exista legi ce interzic companiilor de zbor sa colaboreze cu un Aeroport care nu are ca manager un om pregatit profesional, nu unul numit politic precum cei din Consiliul de Administratie).

Aici vorbim de aterizari, decolari, stationari, rezervari bilete, securitate, siguranta pasagerilor si multe alte aspecte ce zilnic sunt avizate sau supervizate de catre directorul de aeroport. Mai ales, situatiile de criza, panica sau conflict - care, la randul lor, trebuie gestionate de un specilist atestat conform normelor si normativelor internationale, nu al vointei vreunui partid politic. 

Propunem un exercitiu: sa facem abstractie de ce s-a speculat in presa. Sa mergem pe ipoteza ca Alin Tise nu s-a jucat politic cu siguranta clujenilor doar pentru a-si satisface moftul de a-l pune pe David Ciceo sa sutina un exament pentru functia pe care deja o poseda. Cu toate acestea, ultima decizie cu privire la Aeroportul Avram Iancu luata de polticienii din CJ Cluj a starnit ingrijorari in randul companiilor de zbor. Cand Ciceo a vorbit public despre faptul că Wizz Air si multi altii i-au trimis mail-uri prin care anuntau imposibilitatea de a opera la Cluj sub tutela unui executiv nepregatit, Alin Tise a continuat demersurile incercand sa mute responsabilitatea pe membrii CA-ului. 

Toate acestea au luat sfarsit in momentul in care si numitii politic din CA au inteles ca in lipsa directorului nu pot opera companiile de zbor. Astfel ca, după sedinta de vineri au dispus mentinerea in functie a lui Ciceo pana la organizarea concursului. 

Veniti de votati fara sa cunoasteti...

Revenim la stirea de actualitate. Astfel consilierii judeteni sunt convocati maine sa voteze modificarea unei hotarari pe care tot ei au luat-o in urma cu cateva saptamani. Insa, cu toate ca sedinta a fost anuntata de vineri, secretarul Județului Cluj, Simona Gaci ne-a confirmat in această după-amiază că ÎNCĂ nu există o variantă finală a proiectului ce urmează mâine sa fie supus la vot. 

Asta inseamnă că: nu s-au intrunit comisiile de specialitate din cadrul CJ Cluj (n.red. cele ce dau avizele favorabile sau nu pe ceea ce urmeaza politicienii sa voteze), proiectul nu poate fi studiat, transparenta in intocmirea lui nu există, dar, presedintele Consiliul Judetean Cluj- Alin Tise- urmeaza maine sa revina asupra unor declaratii pe care pana nu de mult le cataloga categorice.

Potrivit prevederilor art.94 alin. 2 și 3 din legea administrației publice locale nr.215/2001 republicată și modificată convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Județean se face în scris, cu cel puțin 3 zile înainte, împreună cu materialele care urmează a fi dezbătute în respectiva ședință (proiecte dehotărâri, expunerea de motive a fiecărui proiect), la solicitarea președintelui Consiliul Județean, a unei treimi din consilierii județeni sau a Prefectului în situații excepționale.

Comentarii

''tuchi''

08.10.2017 17:21

''Competentii'' membrii ai Consiliului Judetean Cluj, au votat inca odata pe placul si la ordinul lui Paunel, iar acum nu stiu pe unde sa scoata camasa! si ei si jumatate dintre angajatii CJ Cluj nu au ce cauta acolo, fiind clar depasiti de situatie!!!inca un lucru ''bine facut'' marca Halin Paunel Tise...

Raul Campean

09.10.2017 13:09

Orice asistat mintal are impresia ca daca el este platit sa pupe in cur, toata lumea actioneaza la fel ca el. Asta ca sa nu ne miram cum va musca de cur pupincuristii lui Pishe, lui Boc samd cand le plezniti sefii peste interese.

Serios?

10.10.2017 09:31

Dementa e ma-ta ca s-a cuplat cu tac-tu.

Adauga comentariu