World Press Photo – Expoziție de fotojurnalism la Muzeul de Artă din Cluj FOTO

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, este găzduită în acest an de Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Expoziția este deja deschisă și poate fi vizitată până în data de 22 iulie 2018.

Evenimentul de la Cluj Napoca face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Olandei în România, după București, expoziția a fost deschisă publicului în Timișoara (5 iunie - 24 iunie) și la Cluj-Napoca ( 29 iunie - 22 iulie). 

București, Cluj, Timișoara se alătură turneului internațional World Press Photo: Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Sevilla, Bari, Barcelona, Hamburg, Zurich, Dortmund, Berlin, Hanoi, Auckland, Ottawa, Santiago, Edinburgh, Veneția, Eindhoven, Budapesta, Copenhaga, Toronto, Madrid, Singapore, Islamabad, etc. 

World Press Photo 2018 în cifre
Competiția a ajuns la a șaizeci și una ediție în 2018 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 73.044 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 42 de fotografi din 22 de țări. 

Mai multe detalii despre lista evenimentelor puteți găsi pe pagina de facebook: World Press Photo 2018
Expoziția World Press Photo a fost deja la Cluj în 1990, la Muzeul de Artă cu sprijinul D-lui Mihai Oroveanu și la invitația D-lui Feleki Karoly. 


Program de vizitare Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Piata Unirii:

Miercuri – Duminică: 10:00 – 17:00.
Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție. 
Preț bilet: 6 lei

Adauga comentariu