Wizz Air a mai introdus o taxă pentru pasageri: taxa pe formularul COVID

Wizz Air nu pierde ocazia să îi taxeze pe călători pentru aproape orice mic serviciu, deși când vine vorba de returnarea banilor pentru zborurile anulate nu sunt la fel de promți. 

Ultima taxa pe care compania aeriană low cost a inventat-o este taxa pe formularul COVID, solicitat de cele mai multe țări europene. Încă din luna iulie pasagerii trebuiau să completeze acest formular, doar că acesta putea fi completat în format fizic. Ieri însă, acest formular fizic nu a mai fost suficient și toți cei care nu au completat formularul în format online au fost taxați de compania aeriană cu 10 euro/pasager. 

Această taxă nu este anunțată niciunde la momentul achiziționării biletului și nici nu se regăsește pe site-ul companiei. Taxa solicitată de companie nu se justifică, mai ales că unii pasageri aveau deja formularul completat în format fizic. Dacă știi că ai plecat din țară cu acel formular nu te gândești că două săptămâni mai târziu nu mai este valabil, mai ales că cei de la Wizz Air nu te informează despre existența unei asemenea taxe. Mai mult, dacă pasagerii aveau deja formularul fizic putea să le recomande să îl completeze și online, nu să le ceară 10 euro pentru a copia ei datele. 

Sunt mii de călători nemulțumiți de faptul că așteaptă chiar și din martie să își recupereze banii pentru zborurile anulate în starea de urgență, însă procesul este unul anevoios. Unii au renunțat și au acceptat credite în schimbul banilor, doar că nici pe acestea nu au dreptul să le folosească după bunul plac. Dacă vor să cumpere un bilet trebuie să fie ei unul dintre pasageri, nu pot să le achiziționeze doar pentru un membru al familiei. Dincolo de acest aspect, este extrem de greu să contactezi compania aeriană, neexistând un mail la care să răspundă cine promt, iar numerele de telefon sunt cu suprataxă. Știm că este vorba de o companie low cost, însă tot trebuie să existe respect pentru pasageri. Cel mai grav este că sunt rute din Cluj-Napoca ce nu sunt operate decât de Wizz, iar monopolul nu a funcționat niciodată în favoarea clienților. 

Ziar de Cluj a contactat compania aeriană pentru un punct de vedere vizavi de această situație, pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

UPDATE: Wizz Air informează că nu percepe nicio taxă referitoare la formularul de localizare a pasagerilor sau la orice altă documentație obligatorie impusă din cauza pandemiei Covid-19. Partenerul local de handling din Cluj-Napoca a introdus o taxă pentru pasagerii care solicită asistența agenției la completarea formularului. Wizz Air le reamintește pasagerilor că sunt responsabili de verificarea restricțiilor de călătorie relevante și de completarea tuturor documentelor necesare.

Adauga comentariu