Weekendul accidentelor la Cluj! O ploaie ușoară și inconștiența șoferilor au cauzat un adevărat dezastru rutier

De vineri seara și până sâmbătă, accidentele rutiere în județul Cluj s-au ținut lanț. O ploaie ușoară și inconștiența șoferilor au cauzat adevărate tragedii.

Seara de vineri a debutat cu un accident grav la Coplean, provocat de o tânără șoferiță care a derapat într-o curbă deosebit de periculoasă, datorită vitezei inadecvate, și a intrat în coliziune pe contrasens cu o autoutilitară. Mama șoferiței, care ocupa scaunul din dreapta, a decedat în urma impactului.

În aceeași seară, în Cluj-Napoca, pe strada Traian Vuia, un pieton beat a traversat neregulamentar și a fost lovit de o mașină.

Puțin mai târziu, la Ghirișu Român, un șofer s-a autoaccidentat. Și la Dej, o mașină a părăsit carosabilul și a intrat în coliziune cu un cap de podeț. Pe Calea Turzii, în Cluj-Napoca, un alt autoturism a intrat într-un gard.

Sâmbătă, o femeie beată și fără permis de conducere, a pierdut controlul volanului și a avariat 3 mașini din cartierul Grigorescu, în zona Hotelului Napoca. Pe Calea Dorobanților, la ceas de noapte, o mașină s-a desprins de autovehiculul care o tracta și a creat un adevărat carambol, avariind patru mașini parcate.

La Mociu, după ce o mașină a ieșit în decor, o fetiță de 13 ani a fost transportată la spital pentru investigații medicale.

La ieșirea din Apahida, spre Jucu, un microbuz care nu a acordat prioritate a intrat în coliziune cu o dubă cu platformă. Zece victime au scăpat ușor, doar cu escoriații.

În Apahida, un tânăr beat de 17 ani a furat o mașină din spălătoria auto a tatălui său și a provocat un accident în care a lovit două mașini și a rupt o țeavă de gaz.

Un bilanț, așadar, dramatic, pentru doar 24 de ore. Șoferi beți, fără permis de conducere, se urcă la volan și distrug tot ce prind în cale! Alți șoferi inconștienți, însoțiți de membri ai familiei, nu adaptează viteza la condițiile de drum și derapează în șanțuri sau în mașinile de pe contrasens. În plus, cea mai mică ploaie creează condițiile perfecte pentru derapaje atât în Cluj-Napoca, cât și pe drumurile din județ, unde materialele antiderapante sunt o raritate.

Circulați cu atenție sporită, cu viteză redusă, cu cauciucuri de iarnă bune și cu ochii în patru la inconștienții cu care împărțiți carosabilul! Moartea pândește pe drumurile clujene, la fiecare strop de ploaie și de alcool.

Adauga comentariu