Vuscan se da mare, blocurile de pe Macesului raman in picioare

In timp ce prefectul se bate cu pumnul in piept ca a oprit lucrarile la blocurile atat de contestate de pe strada Macesului, muncitorii de acolo habar n-au de lauda lui Gheorge Vuscan. Pe santier se munceste nestingherit, la fiecare etaj de la blocurile in constructie. Se pun geamuri, se toarna beton si se muta schele. Toate astea, in timp ce munca lor ar trebui sa fie, cel putin conform spuselor prefectului, ilegala.

“Daca se primea ceva, va dati seama ca nu puteam sa incalcam legea. E logic. Noi n-am primit nicio hartie de la Inspectoratul de Stat in Constructii”, spune seful de santier de pe Macesului.  

De la primele ore ale diminetii, zeci de oameni muncesc aici ca in oricare alta zi. Nu i-a anuntat nimeni ca trebuie sa sisteze lucrarile, nu au primit nicio notificare. In plus, pe santier se plimba si agenti imobiliari cu potentiali clienti, carora li se prezinta viitoarele apartamente care vor fi construite aici. 

“Pe ce baza sa ne opreasca lucrarile? Autorizatiile date de primarie sunt in regula, totul e respectat. Cum adica, odata dai ok si dupa aia te razgandesti? PUD-ul pe zona asta e luat din 2008. De atunci, nu a facut nimeni scandal. Noi am respectat un plan, o decizie luata de primar, de Consiliul Local”, se revolta seful de santier.

Subprefectul Clujului, Mihnea Remus Iuoras, nu stie ce se intampla. Institutia pe care o deserveste a trimis, inca de ieri, o adresa catre Inspectoratul de Stat in Constructii, in care cere suspendarea lucrarilor de pe santier.

“O sa verificam  daca ei au apucat sau nu sa trimita notificarea. Probabil au si ei un circuit al documentelor si hartia nu a fost inca trimisa. O sa vorbim cu cei de la Inspectoratul  de Stat in Constructii, sa ne clarifice si pe noi in aceasta problema”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Iuoras.  

Intre timp, Asociatia Locatarilor de pe strada Macesului se pregateste sa faca plangere penala impotriva constructorilor, pentru ca nu respecta decizia luata de Prefectura ieri. Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, a decis sa atace in contencios administrativ HCL-ul, PUZ-ul si autorizatiile de construire emise de autoritatea locala, solicitand instantei anularea acestora. Actiunea prefectului, odata inregistrata, suspenda de drept lucrarile pe santier, dar numai dupa ce o adresa in acest sens este trimisa catre Inspectoratul de Stat in Constructii.

Comentarii

Raul

18.03.2014 13:56
Cata minte trebe sa ai sa promovezi ca agentie imobiliara sau sa cumperi un apartament intr-un bloc in litigiu, cu actiunile notate in CF-uri. Trebe sa fii dus rau de acasa.

Adauga comentariu