Vot fără COVID: Localitatea cu zero infectări – VIDEOREPORTAJ

Recea Cristur din județul Cluj este una dintre puținele localități din România în care nemilosul COVID 19 nu a atins pe nimeni. Încă de la începutul pandemiei, oamenii de aici au fost feriți de această boală. Pentru că am fost curioși cum au reușit să evite îmbolnăvirea, i-am vizitat chiar în ziua alegerilor parlamentare. Am găsit un sat animat cu cetățeni dornici să își exprime dreptul la vot.

Dacă unii cetățeni consideră că este meritul lor pentru că au evitat îmbolnăvirea, alții spun că este meritul autorităților. Oricum, primarul comunei Recea Cristur este mândru de această performanță rară.

„De la început am luat măsurile corespunzătoare să nu avem probleme cu COVIDul. Oamenii au înțeles mesajul nostru. Avem cetățeni în comună foarte serioși și responsabili, respectă distanța, am închis barurile și magazinele, la biserică am profitat de timpul frumos și s-au ținut slujbele afară. Deci toată lumea a fost responsabilă și atunci am ajuns să avem rezultate zero la COVID. Lumea așteaptă cu nerăbdare vaccinul. Din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii, în proporție de 90% sunt doritori să se vaccineze ca să evităm boala și vom respecta în continuare regulile făcute de Guvern”, declară Alexandru Rus, primarul comunei Recea Cristur.

Până la sosirea vaccinului, viața merge înainte așa cum se poate. În ziua votului, oamenii din Recea Cristur au mers la urne încă de la primele ore ale dimineții. Toți au votat cu același gând.

Cum îi vor ajuta viitorii parlamentari pe cei care au pus astăzi ștampila pe buletinele de vot vom vedea peste patru ani. Până atunci, și cei bogați, dar mai ales cei săraci își pun nădejdnea în primul rând în Dumnezeu și abia apoi în politicieni.

Adauga comentariu