Vor dispărea chioşcurile de pe Aleea Stadionului. Primăria cheltuieşte 30.000 de lei pe desene

Primăria Cluj-Napoca doreşte să împrospăteze vizual Aleea Stadionului. În acest sens, administraţia locală a lansat o procedură de achiziţie publică privind servicii de proiectare Plan Urbanistic de Detaliu, studiu de fezabilitate, proiect tehnic de execuţie, caiete de sarcini pentru amplasare chioşcuri pentru activităţi de comerţ stradal-Aleea Stadionului. Pentru aceste documente municipalitatea va cheltui nu mai puţin de 30.000 de lei.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Cluj-Napoca a lansat o procedură de achiziţie publică ce viza obţinerea unor soluţii tehnice de amenajare urbană a zonei istorice Aleea Stadionului. Firmele interesate au avut timp doar o săptămână să depună ofertele, data limită fiind 30 decembrie. Cum însă acest interval de timp a cuprins şi căteva zile libere, singurul ofertant şi totodată câştigător a fost SC DF Dragoş Feurdean SRL din Târgu Mureş. Suma pentru care se vor propune soluţiile tehnice de amplasare a celor 8 chioşcuri este de 30.000 de lei.

"Imobilul (terenul) este situat în interiorul perimetrului de protecţie a valorilor istorice arhitectural urbanistice fiind în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca. Având în vedere lipsa de spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ stradal, Primăria are în vedere amplasarea a opt chioşcuri compuse din trei module fiecare, pentru comercializare stradală, pe aleea Stadionului", se arată în caietul de sarcini.

SC DF Dragoş Feurdean SRL din Târgu Mureş este deţinută de omul de afaceri Dragoş Feurdean şi are ca domeniu de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În anul 2015 societatea a avut o cifră de afaceri de 5.545.660 lei şi un profit net de 553.390 lei realizat cu un număr mediu de 38 de angajaţi. Totodată Dragoş Feurdean mai este asociat şi administrator al firmei Arcons Tehnology SRL, având ca domeniu de ativitate editarea altor produse software, societate care a înregistat în anul 2015 o cifră de afaceri egală cu zero, dar cu datorii de 70.300 lei.

Cel mai probabil că după realizarea şi amplasarea celor 8 noi chioşcuri pe Aleea Stadion (pentru confecţionarea lor se va organiza o altă procedura de achizitie), municipalitatea va organiza o licitaţie privind închirierea acestora. Rămâne de văzut cine vor fi marii câştigători ai acestor spaţii, ţinând cont că zona este una extrem de circulată în perioada sezonului estival.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

noname

14.01.2017 16:42

mai bine si-ar face primaria un departament de proiectare, pentru proiecte mai mici, de genul asta. 

Stefan Roberto

03.02.2017 13:01

  Buna ziua, sunt reprezentantul firmei care a produs chioscul "Pralina" amplasat pe  Aleea Stadionului. Cum as putea sa aflu mai multe informatii legat de acest proiect? Am gasit acest articol intamplator si as dori sa le propun celor din Primaria Cluj o colaborare, eventual sa studieze mostra deja instalata.  Pentru mai multe detalii, puteti vizita website-ul www.ModulComercial.ro Multumesc

Adauga comentariu