Justitie

Vlad Pop, achitat ȘI la CURTEA DE APEL CLUJ. Ce făcea Asociația Little People cu banii din cutiile de donații?

După ce Tribunalul Cluj a dispus achitarea lui Pop Vlad Adrian, acuzat de reprezentanții Asociației Little People de ”accesul ilegal la un sistem informatic”, ieri și Curtea de Apel Cluj a dispus menținerea sentinței de achitare și a pus asociația la plata cheltuielilor de judecată, arată Gazeta de Cluj.

”În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondate apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Cluj şi persoana vătămată A.L.P împotriva sentinţei penale nr. 333 din 27.11.2017 a Tribunalului Cluj. În temeiul art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală acordă onorariul parţial apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, av. P.D.G., în sumă de 150 lei, care se suportă din fondul special destinat al Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă pe apelanta persoană vătămată A.L.P. să plătească în favoarea statului suma de 300 lei reprezentând parte din cheltuielile judiciare în apel, restul rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.04.2019”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Oana Rusu, reprezentantul asociației Little People nu a dorit să ofere niciun punct de vedere. ”Doresc să discut mai întâi cu avocații nostri”, a declarat ea.

Asociația se ocupă de copiii bolnavi de cancer și primește donații în valoare de milioane de euro. Vlad Pop a acuzat asociația de lipsă de transparență și de faptul că fondatorii asociației foloseau în folosul propriu o parte din fondurile colectate.

În replică, reprezentanții asociației i-au făcut lui Pop o plângere penală la DICOT.

În urmă cu doi ani, Vlad Pop a făcut un denunț împotriva reprezentanților asociației.

„Colaborarea mea cu Asociatia Little People Romania a inceput inca din liceu, in anul 2003. Fondatorii asociatiei doamna Rizvine Lehoczky Katalin si sotul dansei domul Shajjad Hadier Rizvi sunt 2 membri ai unei sectei crestine “The Family” http://www.thefamilyinternational.org si tineau studii biblice la sediul lor de pe str. Calea Manastur 43B. Impreuna cu Rusu Oana Delia, alaturi de care eram intr-o relatie din 2002 am inceput sa participam la aceste intalniri biblice. Doamna Rizvine a terminat facultatea in Ungaria, iar Domnul Rizvi de origine indiana, cu parinti stabiliti in Marea Britanie, care abandonase scoala si s-a alaturat unui grup din ’The Family’’ care organizau piese de teatru sub numele de “Little People”. Impreuna au devenit misionari in Bosnia si au fost implicati in activitati oferite de “The Family” pentru refugiati. Au venit in Cluj-Napoca in 1995 si au inceput diferite activitati la centre de plasament, la Institutul de oncologie si in alte centre.

In 2005 cand am terminat liceul si am intrat la Facultatea de Arhitectura Cluj, sotii Rizvi ne-au propus mie si la Rusu Oana daca nu dorim sa-i ajutam ca voluntari, pentru activitatile de la Onco-Pediatrie cu copiii bolnavi de cancer si la un centru de plasament cu copii orfani. Ne-au propus sa ne plateasca la negru, un salar pentru toata implicarea noastra si mancare la sediul de pe Calea Manastur 42B.

„Sotii Rizvi foloseau bani in scopuri personale, bani colectati din cutii de donatii”

„Pana in 2009 am inceput sa ma implic tot mai mult in activitatile asociatiei alaturi de Rusu Oana si lucrand pentru strangerea de fonduri prin diferite campanii cu baloane, bratari galbene, concursuri de alergat si multe altele, iar Rusu Oana a ajutat la communicate de presa, relatii cu media si alte proiecte de pr. Pentru ca eram devotati si aveam rezultate bune la strangerea de fonduri, sotii Rizvi ne-au intrebat pe mine si pe Rusu Oana daca nu dorim sa locuim la sediul asociatiei si sa ne plateasca in continuare la negru. In 2009 ne-am mutat in camerele din mansarda, eu locuiam cu Miki Inoue (misionar din China) si Rusu Oana cu Orsi Kertesz (colega din Cluj). In tot acest timp am ajutat in continuare la strangerea de fonduri, la Magazinul Caritabil din Sigma Shopping Center, la cutiile de donatii din Cluj-Napoca, la organizarea de tabere, evenimente sportive si alte evenimente. In tot acest timp, am vazut cum sotii Rizvi foloseau bani in scopuri personale sau pentru cheltuieli personale deoarece nu trebuiau justificati la sponsori, bani colectati din cutii de donatii, bani de la Magazinul Caritabil, bani din campanii si de alti donatori individuali. Am criticat de nenumarate ori felul in care se foloseau banii si de aceea erau tensiuni intre mine si Shajjad Hadier Rizvi care era seful meu pentru strangerea de fonduri(…)”, mai arata Vlad Pop. 

 

Citește continuarea pe Gazeta de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *