Vlad Buzoianu, odrasla milionarului Tavi Buzoianu, a pierdut procesul intentat de jurnalistul Liviu Alexa. Buzoianu va plati despagubiri morale si va publica sentinta in presa locala

Vlad Buzoianu, fiul milionarului Octavian Buzoianu, a suferit astazi o infrangere usturatoare in procesul intentat de jurnalistul Liviu Alexa, care l-a dat in judecata pentru un mesaj postat pe Facebook, in 13 iunie 2016.

In acel mesaj, juniorul Buzoianu, membru al uneia dintre cele mai bogate familii din Cluj, i-a facut pe jurnalistii Liviu Alexa, Alin Golban, Sabin Ripan si Ionut Geana santajisti si celule cancerigene ale orasului.

Liviu Alexa a fost singurul care s-a indreptat impotriva beizadelei. Instanta a hotarat astazi sa-l oblige pe Vlad Buzoianu sa-i plateasca jurnalistului 1.000 lei cu titlu de daune morale pentru repararea prejudiciului suferit. In plus, judecatorul l-a obligat pe Buzoianu sa publice pe cheltuiala sa intr-un ziar de circulatie locala hotararea pronuntata in prezenta cauza.

Chiar daca in prima instanta, acest succes il face pe Liviu Alexa sa spuna ca este “inca un pas important pentru reinchegarea demnitatii profesionale a jurnalistilor clujeni, domnul Vlad Buzoianu a invatat astazi o lectie importanta de viata: esti responsabil pentru ceea ce scoti pe gura sau chiar si pe Facebook.

Nu banii m-au interesat in acest caz, ci apararea demnitatii mele si a breslei jurnalistilor. De la Alin Tise pana la Steluta Cataniciu, de la afaceristi precum Daniel Metz si pana la Vlad Buzoianu, toti trebuie sa plateasca pentru ca ne-au facut santajisti, pentru ca au incercat sa ne murdareasca reputatia, singurul bun de pret al ziarstului. Am promis si m-am tinut de cuvant, am promis ca ii voi da in judecata pe toti cei care vor indrazni sa ne jigneasca munca si meseria.Vreau sa multumesc Casei de avocatura Lapusan&Partners si, in mod special, maestrului Mihai Lapusan si doamnei avocat Andrada Persu pentru prestatiile exceptionale din acest dosar. Cu Mihai Lapusan la bara, m-am simtit increzator in cautarea dreptatii. 

Dosarul Gazeta s-a terminat cu achitarea totala a jurnalistilor. Acum, Vlad Buzoianu este condamnat pentru ca ne-a facut fara probe santajisti”, a declarat Liviu Alexa, jurnalist de investigatii cu experienta de 20 de ani de presa.

 

Adauga comentariu