Visul lui Zolty costa 3.700 de lei. Il ajutam?

Visurile costa, o s-o spuna oricine. Pentru ca fericirea nu apare atat de usor, la un pocnit din calcaie. Trebuie sa muncesti enorm ca sa ajungi cunoscut si respectat, trebuie sa te spetesti ca sa ai bani cu care sa-ti permiti excursii extravagante sau haine de ultima moda. Visurile indeplinite au un pret ce trebuie platit, indiferent de dorinta. O stie si Zolty, bloggerul al carui vis costa, pentru saracia in care traieste, enorm: 3.700 de lei. E pretul cu care se vinde un carucior electric, second hand, din Germania. Pentru el, acesti bani sunt de neatins, in conditiile in care primeste doar cateva sute de lei pe luna, pensie de handicap. Cu toate acestea, el si-a pus speranta ca o mana de oameni buni se vor gandi la el si il vor ajuta sa stranga banii, pentru ca el sa poata duce o viata mai buna.

Cauzele caritabile nu ii sunt straine bloggerului din Bogata. In ultimii ani, din toata saracia lui, Zolty a donat alimente si rechizite pentru sarmani si a organizat mese saptamanale pentru copiii saraci. Iar acum spera ca cineva se va gandi la el, asa cum si el s-a gandit, la randul lui, la altii. Pentru ca binefacerea asa functioneaza, spune el. Oamenii trebuie sa fie mai buni si sa ii ajute, cu cat pot, pe cei mai putin norocosi decat ei.

Visul meu costa 3.700 de lei”, a scris acesta pe pagina de Facebook, cu link catre scaunul mult visat.

Povestea lui Egyed Zoltan, cunoscut ca Zolty din Bogata, nu e una deloc fericita. Din contra: e trista de la un cap la celalalt. Are aproape 40 de ani, dar din cauza unui tratament gresit administrat pentru o aprindere la plamani, aproape intreaga lui viata a urmat alt curs decat cel normal.

De la 9 luni a ramas imobilizat din cauza unui tratament medical gresit. La 7 ani, parintii l-au dus la o scoala speciala din Jucu, pentru copii cu probleme motorii. Dupa putin timp, i-a murit una dintre surorile gemene si, la cateva luni, mama, de cancer la creier. Amintirile din caminul pentru copii cu nevoi speciale sunt traumatizante si acum. A rabdat frig si foame, si uneori si bataie de la profesori, copii mai mari si educatori, “toate astea numai pentru ca eram un tarator, adica nu puteam sa merg decat in patru labe”.

Desi medicii au incercat sa-l ajute, i-au facut mai mult rau. Toate operatiile la care a fost supus s-au dovedit a fi esecuri medicale.

    "Dupa aceste operatii m-am simtit mult mai rau si nu mai puteam umbla nici macar in patru labe", spune el.

Acum e paralizat in proportie de 95%, isi foloseste un singur deget, cu care scrie si pe blogul care l-a facut cunoscut in intreaga tara. Traieste in casa mamei lui, alaturi de fratele cu care imparte cateva camarute vechi. Singurul lor venit e o pensie de cateva sute de lei pe care Zolty o primeste de la stat.

Cei care vor sa il ajute pe Zolty, il pot contacta la numarul de telefon 0743 622 372, sau pot dona bani in contul bancar: RO71 RZBR 0000 0600 1001 9118, deschis la RAIFFEISEN BANK, sucursala Turda (BIC/SWIFT: RZBRROBU ). Titular de cont: EGYED PETRU ZOLTAN

UPDATE:

Pana acum au donat bani:

Emanuel Ungureanu, presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta - 500 de lei

Liviu Alexa, director Ziar de Cluj - 500 de lei

Daniel Metz, CEO si fondatorul EBS - 900 de lei

Voicu Oprean, CEO AROBS - 500 de lei

Mihai Seplecan, consilier judetean - 450 de lei

dr. Claudia Corega - 500 lei

Decebal Cotoc - 500 lei

Comentarii

Zoltybogata

01.04.2015 14:34

Ms mult, de mulți ani visez la acest Meyra Optimus2, l-am găsit în urmă cu 7 ani la 7.500 euro nou, o sumă imposibilă pentru mine. Zilele trecute l-am găsit la 3.700 lei ( 840 euro ) second. Acum io tot sper ca într-o zi Dumnezeu să mă ajute și să mi se.n plinească acest vis. Multă sănătate

Horatiu

02.04.2015 13:23

Ar trebui sa schimbati numele ziarului in: "jurnal caritabil de Cluj". Dar poate atunci nu l-ar mai citi nimeni :). Felicitari tuturor implicati.

Adauga comentariu