Vineri începe Delahoya! 10.000 de iubitori ai muzicii electronice sunt așeptați să îi vadă pe Wilkinson, Sigma, Dub Pistols și alți artiști

Peste 10.000 de iubitori ai muzicii electronice sunt așteptați vineri și sâmbătă la ediția a 21-a a Festivalului Delahoya. Wilkinson, Sigma, Dub Pistols, Marco Bailey sunt numele mari care vor urca pe scenă. Pe lângă artiștii consacrați, vor fi și DJ mai puțin cunoscuți și trupe care vor cânta live. De altfel, scena live este o premieră pentru Delahoya. Festivalul mai are și alte surprize pentru festivalieri.

“În primul rând, festivalul aduce un număr dublu de scene, deci de la două scene am trecut la patru scene, aduce o parte de live cu intrare gratuită, deci formații live care până acum nu au mai intrat în sfera noastră de interes, aduce artiști de top la nivel mondial, cum sunt Wilkinson sau Sigma. Aducem legende ale muzicii electronice cum sunt Dub Pistols sau Marco Bailey, aduce artiști noi pe care încercăm să îi încurajăm și să aibă ocazia să performeze în fața unui public de o asemenea anvergură și bineînțeles alte surprize pe care o să vă lăsăm să le descoperiți la fața locului”, declară Horațiu Dumitraș, directorul Festivalului Delahoya.

O parte din artiștii prezenți anul acesta la festival vin constant, încă de la primele ediții. Unii dintre ei au început întâi ca simpli spectatori și abia câțiva ani mai târziu și-au schimbat statutul în artiști.

“În primii doi ani am fost chiar în public și abia după aceea am ajuns să și pun muzică la festival, deci am participat la primele ediții și pot să zic că era cu totul altceva, era un suflu nou în oraș, muzica asta nu se putea asculta decât acolo și poate într-unul sau două locuri în țară și asta însemna foarte mult, deci toată lumea mergea pentru muzică, se simțea bine, erau oameni cu freze colorate, cu entuziasm și bună dispoziție, era ceva unic pentru Cluj în perioada respectivă. Între timp au mai apărut și altele, din acest festival au preluat și alții inițiativa și au dus-o pe mai multe fronturi și nu mai e noutatea respectivă, dar muzica a crescut, invitații au devenit tot mai mari pe parcursul anilor și anul acesta avem de exemplu pe partea de drum’n’bass cei mai mari invitați pe care i-a adus Delahoya vreodată, Sigma și Wilkinson, poate cele mai mari nume în drum’n’bass-ul actual”, își amintește DJ Snow.

DJ Snow va urca pe scenă sâmbătă, după Sigma și le promite spectatorilor un program special, cu multe surprize. DJ Just D’Light este un alt artist care vine constant la Delahoya.

„Aștept ca lumea să se distreze foarte bine, la fel ca în fiecare an pentru că tot timpul a fost o atmosferă foarte bună. V-am pregătit o muzică foarte, foarte mișto, restul este surpriză, aștept să veniți și să ascultați. Așa ca genuri, techno și totul de aici, din suflet”, spune DJ Just D’Light.

Delahoya se va desfășura pe două planuri: pe timpul zilei, la Live Area, accesul va fi gratuit pentru orice participant, iar după ora 23.00, distracția se va muta indoor, la Main Stage, The Other Stage și /FORM SPACE, unde se vor desfășura adevărate spectacole de lumini, lasere și show-uri ce promit să nu fie prea curând uitate.

Live Area, situată pe platoul dintre Sala Polivalentă și Cluj Arena, e zona în care vor fi amenajate foodcourt-ul și colțul de relaxare și care va avea activitate de dimineața până la ora 23.00. Pe scena de aici vor urca câteva dintre cele mai cunoscute formații autohtone.

După ora 23.00, în ambele zile de festival, se va da startul show-urilor la scenele indoor: Main Stage, The Other Stage (ambele situate în Sala Polivalentă) și /FORM SPACE (la parterul Cluj Arena). La Main Stage și The Other Stage vor avea loc spectacolele celor de la Sigma, Wilkinson, Mollie Collins, The Shiver Show, Detour, Joachim Pastor, N’TO, Worakls, DJ Snow & MC Agent, Marco Bailey, Layton Giordani și Horace Dan D. /FORM SPACE devine, pe perioada Delahoya, scena care va îngloba toate elementele festivalului: muzica house, djs, dar și live performances. Aici vor urca pe scenă, printre alții, Dub Pistols, Jon Kennedy, Foreign Beggars, CTC, BOg și Grimus.

Adauga comentariu