Vinerea Verde = Vinerea Neagră. Promovare ZERO pentru transportul gratuit în Cluj-Napoca. Nu e suficient că Boc vorbește foarte des în emisiunile “prietenilor”

Conducerea Primăriei și a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca nu au promovat aproape deloc programul Vinerea Verde prin care clujenii beneficiază de transport public gratuit în oraș, în fiecare vineri, începând de astăzi, 18 iunie. Primarul Emil Boc a cheltuit frecvent, în anii trecuți, bani pentru anunțarea (prin Jurnalul Municipal sau flyere) modernizării unor străzi sau alte programe, dar pentru Vinerea Verde nu s-au mai găsit resurse. Probabil a considerat că este suficientă apariția sa la emisiunile posturilor de radio și publicațiilor online prietene cu Primăria.

Vineri dimineața, în majoritatea stațiilor de autobuz din oraș nu exista nici măcar un afiș care să anunțe că începând de astăzi clujenii pot folosi gratuit transportul în comun. Așa stând lucrurile, călătorii au cumpărat bilete de la automatele din stații, au urcat în autobuz și au validat tichetul pentru că, bineînțeles nici în autobuz nu este nici un anunț.

Doar în stațiile de autobuz care mai au chioșcuri de vânzare a biletelor sunt puse afișe cu următorul text: „ANUNȚ VINEREA VERDE – TRANSPORT GRATUIT în Cluj-Napoca în fiecare VINERI cu C.T.P. în Cluj-Napoca începând cu 18.06.2021”.

Vânzătoarele vând tichete de călătorie, dar îi și anunță pe călători că astăzi se circulă gratuit.

Noi îl anunțăm pe această cale pe domnul primar că nu au fost de ajuns aparițiile sale în emisiunile online prin care a vorbit încă de acum câteva luni despre Vinerea Verde pentru că în afară de presă, nimeni nu stă non stop cu ochii pe tot ceea mișcă în Primărie.

Ce s-ar fi putut face cu costuri minime? De exemplu, pe ecranele care anunță orarul autobuzelor, ar fi putut rula un mesaj care să anunțe Vinerea Verde. Sau, în stații ar fi putut fi lipite afișe. Sau în autobuze, de asemenea, ar fi putut fi lipite afișe. Costurile ar fi fost mai mici decât Jurnalul Municipal care laudă programele vechi, resuscitate an de an.

Adauga comentariu