Vinerea Verde se amână în Cluj-Napoca până în 1 iunie din motive de COVID

Vinerea Verde, care presupune transport public gratuit în fiecare vineri în Cluj-Napoca, se amână până la data de 1 iunie, deși primarul Emil Boc anunțase că măsura va intra în vigoare din aprilie. În urma consultărilor, conducerea Primăriei a decis implementarea acestei decizii de la începutul lunii iunie pentru a nu favoriza răspândirea virusului.

„Acest obiectiv este, rămâne și se va face. Ne-am consultat cu cei de la Comitetul Județean și Comitetul Național pentru Situații de Urgență și recomandarea a fost să amânăm până la 1 iunie când va intra prima etapă a măsurilor de relaxare ca să nu agravăm în această perioadă răspândirea virusului în această perioadă de pandemie. Noi suntem pregătiți cu cadrul organizatoric, am lucrat la el o lună pentru că nu e ușor să pui în practică un asemenea mecanism (am studiat vreo șapte-opt alternative). Deci va face parte din pachetul de măsuri de relaxare treptată pe care Guvernul le va implementa începând cu 1 iunie”, a declarat Boc, vineri, în timpul unei emisiuni online.

Pentru a intra în vigoare, Vinerea Verde trebuie să ajungă în Consiliul Local și să treacă de votul consilierilor.

În acest context, primarul a mai spus că mulți dintre colegii din Primărie i-au urmat exemplul și vin la lucru pe jos.

„Foarte mulți dintre colegii mei vin pe jos la lucru și mă bucur. Lucrurile se mișcă în direcția bună și voi prezenta la un moment dat și o statistică în acest sens. Schimbările mari încep cu cele mici. Ce face fiecare la firul ierbii contează până la urmă”, a afirmat Boc.

Adauga comentariu