Vinerea, Manasturul petrece la Crenguta

Toti manasturenii amatori de muzica lautareasca stiu ca locul unde trebuie sa isi petreaca seara de vineri este la restaurant-bar “Crenguta”. Aici sunt asteptati “cu cea mai mare placere intr-o ambianta cat mai placuta cu muzica live de petrecere”. Daca nu i-a convins posterul fratilor Pascalau, artistii localului, cu siguranta berea si shot-urile la 3,5 lei anuntate pe pagina de Facebook a barului au jucat un rol decisiv. Asa se face ca vineri seara la “Crenguta” e plin de lume. Chiar daca ajungeti un pic mai tarziu si nu mai sunt locuri, nu e cazul de suparare. “Crenguta” este probabil singurul local din oras unde, ca la nunta, se mai baga o masa daca sunt prea multi oaspeti.
“Numai sa ii lasati sa iasa, daca vor, pe cei de la masa aia”, ii atentioneaza ospatarita pe baietii care obtureaza calea de acces cu masa lor.
Mai ales ca se poate anticipa ca, la masa de la perete, de sub posterul cu un parau si niste copaci, grupul e pus pe fapte mari. La televizor e dezbatere pe decizia staborului tiganesc referitoare la infidelitatile lui Guta. Clientii se mai uita, dar tot mai des arunca priviri spre locul de langa usa, unde sta formatia de obicei.

Dedicatii pentru Ghita si masa lui

Putin dupa ora 22 se stinge lumina in candelabrele rustice ale localului (becuri prinse in felii de busteni lacuiti) si se aprind felinarele de pe pereti, semn ca incepe petrecerea. Sora Pascalau, partea feminina a grupului artistic de casa de la “Crenguta”, isi apropie microfonul de gura si baga o “Pusca si cureaua lata” de se cutremura si plasma de la bar. Dupa aceea, la cererea publicului, a inceput sa cante “piese mai ritmate” si si-a invartit fusta cu imprimeu de leopard, iar dedicatiile au inceput sa curga. Unul dintre cei sapte baieti de la masa de sub poster s-a ridicat tacticos, si, cu 10 lei mototoliti in palma, i-a spus ceva la ureche artistei.
“Sa fie pentru Ghita si masa lui!”, a strigat aceasta, iar baiatul, mandru, a bagat o fecioreasca in mijlocul salii.
Se vedea de la inceput ca are potential pentru a fi vedeta serii, doar si-a luat camasa noua, vesta si blugii cumparati de la chinezii din Piata Flora. La o alta melodie i s-a alaturat si un coleg de masa in pantaloni de trening cu dungi albe si, la final, i-a dus mandru un frappe surorii Pascalau. (Trebuie sa stiti ca e o lege nescrisa si doar nestiutorii se aventureaza in barul “Crenguta” fara “animal print”, dantela, blugi cu tinte sau pantaloni de trening obligatoriu cu trei dungi albe in lateral.) In momentele in care formatia era in pauza si era muzica “de pe calculator”, vedetele serii de la masa de sub poster se felicitau reciproc pentru performante cu pupaturi pe obraz si mangaieri pe ceafa. Fratii Pascalau au intretinut atmosfera pana tarziu. In zilele de vineri, barul e deschis  pana la ora 2, pentru ca vinerea, se stie, Manasturul petrece la “Crenguta”. Foto: Ziar de Cluj

Adauga comentariu