Vine gerul Bobotezei. Ger siberian peste Transilvania

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității estimările valorilor termice din perioada 03 – 15 ianuarie 2017. Specialiștii spun că gerul va pune stăpânire pe Transilvania. Azi dimineață, în jurul orei 8.00, la Cluj-Napoca termometrele indicau -12 grade (față de luni când s-au înregistrat -11,4 grade). La orele prânzului se vor înregistra valori în jurul a -1 grad Celsius. Spre seară se vor înregistra -8 grade Celsius, iar vremea va rămâne rece și în zilele următoare, avertizează meteorologii.

Potrivit ANM, regimul termic diurn va avea o tendinţă generală de scădere în perioada 3-5 ianuarie, mai accentuată pe 6 şi 7 ianuarie, când vremea va deveni geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de -10 grade. Valorile nocturne vor creşte în perioada 3-5 ianuarie, dar vor scădea accentuat până în dimineaţa zilei de 7 ianuarie, când se vor înregistra medii termice de aproximativ – 22 de grade. Apoi temepraturile vor marca o creştere, dar pe întreg intervalul de prognoză, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă.

În a doua săptămână a intervalului, se vor înregistra medii termice situate între -5 şi -1 grad la valorile maxime diurne şi între -14 şi -8 grade, în general, la cele minime nocturne. Probabilitate pentru precipitaţii va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 4 ianuarie şi, din nou, între 7 şi 15 ianuarie.

Pentru Cluj, meteorologii spun că temperaturile, pe timpul nopții, vor scădea treptat până la -18 grade Celsius, la finalul săptămânii. Pe timpul zilei media temperaturilor va fi de -10 grade Celsius.

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol, au avertizat de altfel, specialiștii în meteorologie, aceștia atrăgând atenția că mase de aer arctic vor ajunge dasupra Europei. Cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în lunile ianuarie și februarie, iar luna martie nu va fi deloc una de primăvară.

La Cluj-Napoca, după mulți ani, lacul din Parcul Central a înghețat, spre deliciul copiilor și amatorilor de patinaj.

Adauga comentariu