Viktor Orban, laude la adresa României, de la Cluj: “Au apărat Ungaria! Le mulțumesc”

Viktor Orban, alături de președintele UDMR Kelemen Hunor, a întârziat 15 minute la propria conferință de presă de la Cluj-Napoca, dar a avut bunăvoința să „discute” cu jurnaliștii aflați în încăpere preț de un sfert de oră.

Poate părea puțin, însă pentru un personaj controversat precum Orban 15 minute pot părea o eternitate într-o sală care nu e ticsită cu jurnaliști care pun doar întrebări „pozitive”. Iar întrebările incomode nu au încetat să apară, doar că Prim Ministrul Ungariei a demonstrat de ce are întâlniri la cel mai înalt nivel cu Vladimir Putin sau Donald Trump: a driblat orice chestiune problematică cu agilitatea unei pisici care cade mereu în picioare.

De remarcat discursul lui Orban despre relația cu România. Politicianul maghiar a avut doar cuvinte de laudă la adresa românilor și a mărurisit că visează la un viitor în care cele două țări să se înțeleagă de minune, așa cum Ungaria o face cu Slovacia sau Serbia.

„Profit de această oportunitate pentru a mulțumi României. România a apărat constant granițele Uniunii Europene, lucru important atât pentru Ungaria, cât și pentru România. Atunci când România își apără propriile hotare, apără Ungaria. E un argument puternic ca România să facă parte din zona Schengen. De exemplu, nimeni nu își mai aduce aminte de vremurile în care relațiile ungaro-slovace au fost atât de bune ca astăzi. Nu putem spune același lucru despre relațiile cu România, însă sper în continuare că relațiile dintre cele două țări se vor îmbunătăți. Încă nu suntem acolo, dar sper că direcția e bună”, a declarat politicianul maghiar.

Cât despre participarea lui Kelemen Hunor la conferința de presă de astăzi, totul poate fi rezumat în următorul VIDEO: 

 

 

Adauga comentariu