Viktor Orban își vizitează „moșia” din Transilvania. Premierul Ungariei va ajunge și la Cluj

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se întoarce la Cluj după doi ani. Politicianul de la Budapesta va face un tur de forță prin Transilvania, la invitația UDMR, în plină campanie electorală. 

„La invitaţia UDMR, premierul Ungariei, Viktor Orban, preşedintele FIDESZ soseşte într-un turneu de două zile în Transilvania. În 8 mai va avea o întâlnire cu liderii Uniunii, cu reprezentanţii UDMR în administraţiile publice locale, cu reprezentanţi ai bisericilor maghiare şi cu studenţi. Pe 10 mai premierul ungar va inaugura cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România aflată în localitatea Sânpaul din Târgu Mureş şi va vizita Academia de Hochei pe gheaţă din Cârţa şi Centrul de Protecţie a Copilului Sf. László din Sânsimion, ambele din judeţul Harghita", se specifică în comunicatul formațiunii politice.

Viktor Orban a mai fost prezent la Cluj în 2017, unde a stârnit controverse în urma unui discurs, exclusiv în maghiară. „Misiunea noastră e să luptăm pentru ca aceste comunități să răzbească pe teritoriul pe care s-au născut, să aibă posibilitatea să trăiască ca maghiari. Am supraviețuit și după Mohacs, când țara noastră s-a rupt în trei, chiar și acum la 100 de ani de când am fost rupți în cinci. Vom fi drepți ca stejarii și în următorii 500 de ani”, declara Orban în fața comunității maghiare.

Vizita premierului de la Budapesta vine pe fondul unor investiții masive ale guvernului maghiar, de zeci de milioane de euro, în comunitatea ungurească din Transilvania. Ziar de Cluj a abordat în ultimele luni subiectul și a tras un semnal de alarmă asupra lipsei de reacție a SRI sau SIE.

Investițiile masive în terenuri agricole, în Biserica Reformată sau în echipe precum Sepsi OSK Sfântul Gheorghe sau FC Csikszereda sunt arhicunoscute.

CITEȘTE ȘI:

Ungaria şi-a făcut echipe de fotbal şi joacă în România! Suma COLOSALĂ primită de la guvernul maghiar

În timp ce SRI și SIE se fac că fac siguranță națională, Viktor Orban pompează milioane de euro pentru imperiul său mediatic din Ardeal. FIDESZ a cam pus șaua pe iapa grasă, UDMR

Înalții prelați ai Bisericii Reformate din Ardeal nu dau socoteală nimănui când sunt întrebați pe ce au cheltuit 90 mil. euro de la Guvernul Ungariei. Legile din România nu sunt valabile pentru bani maghiari

 

 

 

 

Adauga comentariu