Viiturile din vara trecută au făcut ravagii în județul Cluj: al treilea pod distrus de ape va fi refăcut

Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru refacerea unui alt pod din județul Cluj care a fost distrus de ploile torențiale din vara anului trecut. Astfel, CJ Cluj va cheltui 1,2 milioane de lei pentru a reconstrui podul aflat pe DJ 161 D, pe raza comunei Jichișu de Jos.

Ploile torențiale din data de 16.06.2020 și debușeul insuficient al podului, debușeu blocat și de plutitorii aduși de viitură, au produs blocarea secțiunii de scurgere urmate de colmatarea podului și degradarea gravă s structurii de rezistență. Procesul verbal din 18.06 privind evaluarea pagubelor a constatat că podul a suferit o serie de procese majore de degradare. Ulterior a fost făcută o evaluare a stării tehnice care a dezvăluit faptul că se impune demolarea podețului existent și construirea unui pod nou. 

Este nevoie de construirea unui nou pod în regim de urgență pentru asogurarea circulației rutiere și pietonale în condiții optime se siguranță. Există zilnic și în orice moment riscul producerii unor accidente și riscul de a fi necesară închiderea tronsonului de drum datorită proceselor de degradare grave.

Câșitgătorul licitației va trebui să realizeze lucrări de demolare a podului existent și să construiască un nou pod pe același amplasament. 

Este cel de-al treilea pod distrus de viitură pe care Consiliul Județean îl va reconstrui. Deja au fost adjudecate lictiațiile pentru podul provizoriu de la Valea Drăganului și pentru podul din localitatea Văleni comuna Călățele. Ambele licitații fiind adjudecate de firma Drumex, cea care a fost implicată în dezastrul proiectului din fonduri europene, drumul Răchițele Ic Ponor.

Citește și:

Consiliul Județean Cluj plătește 840.000 de lei pentru refacerea unui pod din județ. Licitația a fost câștigată de Drumex, proiectantul drumului Răchițele-Ic Ponor

Adauga comentariu