„Viitorul primar al Clujului nu mai poate să se considere stăpân al orașului!” Vezi cele 3 motive care l-au determinat pe Ungureanu să candideze la Primăria lui Boc

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu a fost desemnat candidatul USR Cluj pentru Primăria Cluj-Napoca, în urma Adunării Generale a filialei clujene. Cu acest prilej au fost aleși și candidații USR pentru funcțiile de consilieri locali. Emanuel Ungureanu a vorbit despre motivele care l-au determinat să candideze, precizând că deocamdată nu se pripește să facă caz cu propria candidatură întrucât decizia în privința unei candidaturi comune din partea Alianței USR-Plus este la stadiu de negociere.

„Mi-am dat seama că e cam multă liniște în Consiliul Local”

Oricum, decizia s-a nu a fost una de moment, ci a fost determinată de atitudinea actualului edil al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De altfel, lipsa de atitudine a consilierilor locali a reprezentat un alt impuls pentru membrii USR Cluj de a propune o echipă cu idei proaspete, inovative, de care municipiul Cluj-Napoca are nevoie din plin:

„Am luat decizia să candidez în interiorul USR pentru slujba de primar acum câteva săptămâni, mai exact în momentul în care în ședința de Consiliu Local, timp de 38 de minute, am avut un dialog în contradictoriu cu domnul Boc, pe o chestiune de bun simț în care eu ceream ameliorarea infrastructurii spitalelor și domnia sa îmi vorbea despre „dumnezeii medicali” de care nu ne putem atinge. 

Atunci am realizat că în acea tăcere mormântală a consilierilor trebuie ca cineva să dea glas și nemulțumirilor care sunt în oraș, legate de infrastructura medicală, de traficul imens, de haosul imobiliar, de lipsa de creșe etc.

Mi-am dat seama că e cam multă liniște în Consiliul Local. 

Iar în consecință, lumea este oarecum resemnată întrucât nu există alte voci relevante care să vină cu idei proaspete pentru comunitate.

Acesta ar fi primul aspect al candidaturii.

„Viitorul primar al Clujului nu mai poate să se considere stăpân al orașului”

Al doilea aspect constă în faptul că, evident, competiția aduce performanță.

Iar Clujul chiar are nevoie de idei proaspete: să renunțăm la populisme, la metrou și la avioane cu reacție și să ne întoarcem către soluțiile simple  –

un tren metropolitan, locuri de joacă moderne, spații verzi între blocuri pentru ca lumea să nu se înghesuie cu mașinile către centru, să aducem soluții inovative pentru locurile de recreere din cartiere.

Deci nu vom inventa apa caldă, însă vor vorbi experții, programul meu va fi construit de oameni foarte competenți – și în urbanism, și în studiile de trafic, și toate soluțiile care vor fi puse pe masă vor fi realiste și vor merge pe conceptul că viitorul primar al Clujului nu mai poate să se considere stăpân al orașului, ci slujitor și administrator. 

Al treilea aspect este legat de moment, să spunem așa. 

Alianța USR-Plus este o alianță tânără, cu oameni care n-au mai făcut politică, care vin cu o viziune nouă despre cheltuirea banului public: nu trebuie să ne-nchinăm unui primar că ne face o stradă, el nu face decât să administreze bunurile noastre, din această cauză trebuie să avem pretenția ca tot ceea ce înseamnă calitatea serviciilor într-un oraș să fie pe măsura banilor pe care îi strânge Primăria de la cetățeni”, a declarat deputatul clujean Emanuel Ungureanu în privința candidaturii sale pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca.

De altfel, acesta a precizat că nu se grăbește în acest sens, întrucât cel puțin deocamdată candidează din interiorul Uniunii Salvați România Cluj, însă urmează derularea discuțiilor privind candidatura sa și din perspectiva Alianței USR-Plus:

„Nu vreau să ne grăbim în privința candidaturii mele, întrucât candidatura pe Cluj va fi decisă, până la urmă, după o dicuție cu colegii noștri de alianță.

Este un proces de negociere cu Plus, să vedem care este și poziția colegilor noștri, dacă vor avea un candidat propriu.

Deci, să nu ne pripim.

Deocamdată sunt candidatul USR la Primărie.

Trebuie să vedem dacă voi fi și candidatul Alianței USR-Plus, noi mergem în tandem, suntem într-o alianță și nu m-aș grăbi să spun că de astăzi sunt candidat la Primărie.

Eu zic să așteptăm și punctul de vedere al colegilor de la Plus”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru Ziar de Cluj.

În data de 12 decembrie 2019, Filiala USR Cluj-Napoca a organizat Adunarea Generală în cadrul căreia au fost aleși candidații USR pentru funcțiile de consilieri locali precum și pentru cea de primar al Municipiului Cluj-Napoca, care vor participa la alegerile locale din 2020.

Cu această ocazie, a fost desemnat candidat din partea USR la Primăria Cluj-Napoca deputatul Emanuel Ungureanu.

 

 

 

sursa foto: epochtimesromania.com

Adauga comentariu