VIDEOREPORTAJ Am intrat cu un pistol în geantă la festivitatea de închidere a Olimpiadei Internaționale de Matematică. Cel mai lăudat eveniment al anului, securitate zero. Șleahta de SPP-iști, jandarmi și polițiști e degeaba

La evenimentul la care a participat fiul președintelui Sirian Bashar al-Assad, delegații din Israel și Iran păzite de SPP-iști și bodyguarzi, un reporter NCN s-a plimbat nestingherit cu un pistol în geantă.

 

Olimpiada Internațională de Matematică a fost unul dintre cele mai mediatizate evenimente din ultimele luni. Și nu numai la Cluj-Napoca. Toată România, în frunte cu președintele țării, s-au bătut cu cărămida-n piept pentru “performanța” de organiza un “asemenea eveniment de anvergură” în capitala Transilvaniei. Orgoliile regionale și mândria națională s-au contopit într-o simbioză perfectă de excepționalism românesc. Unde mai pui, că anul ăsta e și Centenarul, prilej numai bun pentru toată floare cea vestită a țării să se asocieze cu performanțele unor copii care, cel mai probabil, vor emigra la universități din afară, pentru că România nu prea are ce să le ofere.

 

Pe parcursul evenimentului, organizatorii s-au lăudat cu securitatea draconică. Filtre de control, verificări la sânge și SPP-iști care s-au plimbat cu o mină gravă printre participanți și invitați. Ca să vă faceți o idee, Hotelul Victoria a fost închiriat complet pentru delegația Siriei, din care a făcut parte și odrasla dicatorului Bashar al-Assad. Israelienii au fost ținuți din scurt de bodyguarzii lor și nu preau s-au dedat la plăcerile lumești ale Clujului, iar bieții iranieni au fost prea ocupați să nu moară de foame, pentru că organizatorii nici măcar nu știau ce-i aia mâncare halal.

 

Dincolo de toate acestea, vineri 13 iulie, a fost festivitatea de încheiere a olimpiadei, prilej cu care am vrut să testăm celebrul nivel de securitate, așa că am încercat să intrăm la eveniment cu un pistol în geantă. Evident, unul de jucărie, dar un pistol de metal, care ar fi putut fi la fel de bine unul real. Securitate zero. Detectoarele de metal? Lipsă. Jandarmii și polițiștii? Afară la țigară sau cu ochii beliți în telefoane.

 

Ceea ce veți vedea în imaginile de mai jos poate părea amuzant. Si chiar e, până la un punct. Dar imaginați-vă pentru o clipă că o lume întreagă și-a trimis copiii la acest eveniment având încredere că românii le vor asigura minimul de securitate cerut la astfel de evenimente. Ca noi, oricine, chiar oricine, putea intra în acea sală cu o armă și astăzi am fi avut alt reportaj de la încheierea Olimpiadei Internaționale de Matematică. Va răspunde cineva printr-o demisie de bun simț în urma unei astfel de gafe? Niciodată. Nu în România. Aici, în România, simbolul nostru este imaginea de la final, când inspectorul școlar Valentin Cuibuș, fâstâcit și bulversat de gravitatea incidentului de securitate, palmează discret pistolul făcut cadou și o taie englezește prin mulțime.

 

Comentarii

cretinica

13.07.2018 17:45

ce cretini sunt organizatorii! dar ce cretini sunt cei care nu au priceput demersul Ziar de Cluj si NCN! fac umbra degeaba pamantului! 

Claudia

13.07.2018 21:45

Măăăi, ce răi sunteți! După ce v-a reproșat pionierul șef că, deși sunteți parteneri media ai mărețului eveniment n-ați prea fost prezenți pe acolo, (sau, nu i-ați lăudat pe oranizatori), după ce a ținut dânsul o așa elogioasă cuvântare la adresa pazei excepționale , i-ați făcut figura cu pistolul de jucărie! Răilor!

dacopatul

14.07.2018 13:41

În opinia cretinilor, faptul că reporterul e cunoscut și avea legitimație de presă, este circumstanță atenuantă pentru dispozitivul de pază și protecție că acesta a putut intra cu pistolul de jucărie. Băăăăăăă, cât de cretini puteți fi!

EU

14.07.2018 15:22

PAZA SE OCUPA DE SCHIMBUL VALUTAR.

RatAna

15.07.2018 04:35

Ce cretini sunt cei care nu pricep nimic din demonstratia jurnalistului! Cretini, needucati, prada sigura.

Adauga comentariu