VIDEO Un clujean reclamă atitudinea de doi lei a angajaților unei spălătorii din Cluj-Napoca. Vezi ce a pățit bărbatul când a plătit la automatul cu fise

Un client al unei spălătorii din cartierul Mănăștur nu a primit restul după ce a plătit un serviciu și a fost insultat de angajații firmei, care l-au gonit pur și simplu afară din incintă, atunci când a încercat să își recupereze banii. Clujeanul a reclamat la ANPC (Autoritatea pentru protecția consumatorului) ,,tratația” de care a avut parte. Toată tărășenia prin care a trecut bărbatul o puteți vedea și în filmulețele de mai jos:

,,În data de 29.12.2017, în jurul orelor 16:35, m-am prezentat la spălătoria SC Kalypticon Company SRL  de pe strada Frunzișului, cartier Mănăștur, localitatea Cluj-Napoca, pentru a-mi spăla autoturismul.

Am introdus în aparatul respectiv 10 lei și scria ceva de genu "rest 3 lei", apăsând încă o dată exchange aparatul a dat o eroare. Am zis: ok mai pun încă 10 lei + 1 leu să obțin 3 fise. În cele din urmă, am plătit 20 de lei pentru 2 fise, fără sa mi se dea rest. Observând asta, am înștiințat și ceilalți  4-5 oameni să meargă să schimbe pentru că se pare că aparatul nu dă rest (sigur urmau să fie și ei păgubiți pentru că au fugit repede înăuntru și le-au schimbat).

Pe mine cel mai mult m-a deranjat atitudinea lor, probabil i-au deranjat și că am anunțat ceilalți oameni de la coadă să meargă înăuntru să schimbe...
Am mers înauntru spălătoriei unde erau 2 angajați, care se văd și în filmare și care au început să urle la mine că: "tu nu citesti afișurile, scrie clar că aparatul nu dă rest, acolo este scrisă și legea, și că dacă nu îmi convine să nu mai vin.

Atunci am scos și eu telefonul și am filmat primul filmuleț de mai jos.

Înainte să încep filmarea, urlau la mine zicând-mi că nu pot să recuperez nimic; au mai fost ca mine și nu au rezolvat nimic etc. (m-a deranjat mult și tonul dumnealor dinaintea filmării,  că după ce am scos telefonul au început să se ascundă un pic).

Al doilea filmuleț- au venit afară după mine și mi-au mai zis încă o dată să citesc afișurile etc - se poate vedea și în filmare că sunt mai multe afișe acolo, nu cred că cineva care merge să apese pe un buton pentru o fisă citește 7,8 foi. 

Sincer, nu mă deranjează cei 3 lei la o fisă, probabil un preț corect pentru o spălare ar fi 10 lei, dar să pună prețul 10 lei, nu 7 și cei 3 lei pur și simplu să fie furați. Sincer, am pățit la Kaufland când am cumpărat lapte de la dozator  să nu mi se dea rest, dar în 10-15 minute după ce am sunat la numărul de pe aparat a venit cineva și mi-a dat restul înapoi, fără ca măcar să verifice cât am băgat în aparat (așa consider că ar trebui să fie în orice țară civilizată). Dacă dumnevoastră spuneți că oricine poate achiziționa un "automat" care vinde "acadele" doar cu bancnote de 100 lei și la final nu o să dea rest, atunci cred că legile din România au o mare problemă.

Țin să precizez că am mai făcut o plângere în anii precedenți, și răspunsul a venit după aproximativ o lună în care mi s-a spus că se lucrează la o lege pentru limitarea tarifului la taxi și într-adevăr s-a realizat acest lucru. Sunt încrezător și sper să existe sau să se realizeze o lege care să forțeze și aceste firme cu asemenea bancomate să dea rest (așa cred că ar trebui să funcționeze într-o țară normală) și să nu ne mai simțim furați.
Am povestit pățania mea unui vecin și mi-a zis să le fac reclamație. Acesta mi-a zis că i-ar fi zis un prieten că deversează apa de la pompe direct în pârâul popi (și să menționez acest lucru în această reclamație) - nu este bine pentru natură. Ceea ce ar fi grav din punctul meu de vedere.

Acuma nu vreau să mă interpretați greșit că vreau să dispară această firmă, nu vreau, tot acolo o să-mi spăl mașina pentru că este nevoie de această spălătorie, dar să funcționeze corect (atât moral cât si legal) cu noi consumatorii.
Pentru mine, nici cei care fumează în locuri publice, mănâncă semințe în parc, aruncă semințe/mucurile pe geamul mașinii nu acționează corect”, a sesizat clujeanul Ovidiu Lucaci.

 

Comentarii

Zeus

03.01.2018 17:58

Asa am patit si eu si am jurat ca nu mai calc acolo veci

Reclamant

03.01.2018 20:04

Doar uitati-va la coment-urile firmei la al doilea filmulet. Probabil asta spune tot despre firma respectiva...

Pagubit

03.01.2018 20:10
Commenturi de la al doilea filmulet pe youtube (de la firma respectiva): 1.Prost mai esti si te faci si de rusine ! 2.+Ovidiu Lucaci , daca esti prost e rau ca arari si altora, e logic ca nu se da rest de la bancomatele de cafea, suc, snack s.a.md dar tu esti Batman si Batman ! Si cand ne gandim ca cel mai probabil acesti oameni sunt 'patroni', oameni care conduc firme...

Un oarecare

04.01.2018 00:40
Secda rest de la automate de cafea suc samd.

Mihai

03.01.2018 21:49

De ce sa speli mașina tot Acolo?? Nu, nu mai alimenta buzunarul unui om care nu respectă niște reguli si legi. Sunt foarte multe spălătorii in Cluj, deci ai de unde alege. Abia astept sa se deschida in Cluj acea spălătorie care stie sa trateze clienții si care ofera si preturi decente. Și eu am pățit o chestie asemănătoare acolo la service si de atunci nu am mai fost si nici nu recomand firma de pe frunzisului.

Ovidiu

08.01.2018 23:11

După mine cea mai renumita spălătorie este pe str Tulghesului ,,lîngă podul IRA,, are chiar și preturi foarte bune și servicii de calitate, se numește amo car wash

Mates marius

03.01.2018 22:31

Bine o făcut omu ca ia reclamat, are perfecta dreptate numai figuri acolo si pe zi si pe tura de noapte , se mai bagă in seama si angajatul de la vulcanizare care el habar nu are de spălat masini !!! Toată problema de la șefa !!!

Velu

03.01.2018 23:36

Sa nu dai rest=furt. NU trebuie sa existe nici o limitare tehnica care sa nu-ti dea rest, si mai mult in acest caz, sa anuleze suma care treuie sa-i fie data clientului ca rest (omul intelege ca aparatul E PROGRAMAT sa nu dea rest, si vrea sa-si mai ia o fisa dar aparatul "uita" suma anterioara. Trebuie sa mearga la OPC sa faca reclamatie neaparat.Mai mult, firma nu este pusa in imposibilitatea sa-i dea rest clientului pentru ca acest lucru se poate face "cash" din celelalte incasari ale magazinului!NU este acelasi lucru ca de exemplu plata facturilor la robotelul BRD, care nic el nu da rest, dar acolo vezsi clar cat este factura si cat vrei sa completezi pana la plata ei. Mai mult, poti sa iei chitanta/bon fiscal pe suma pe care ai platit-o CHIAR DACA nu ai platit factura pana la suma integrala. Platesti cat vrei si iti iei bon pe suma respectiva.Aici e un simplu aparat de fise, in suma fixa, care pur si simplu E PROGRAMAT sa uite restul pe care ar trebui sa ti-l dea, sau sa-l reporteze pentru fisa urmatoare, sau pe care sa-l incasezi (restul) de la personalul statiei!Cum vi s-ar parea ca vanzatorul sa va zica la casa: "Stiti, nu pot sa va dau rest pentru ca nu pot deschide sertarul de la casa de marcat!" ? Cum vi s-ar parea? Pentru ce este o situatie identica cu cea de fata.Scuza cu "Asa e programatu aparatul" NU tine pentru ca pur si simplu este programat prost si nu ar trebui ca ANAF sau OPC sa-i lasa sa functioneze asa. Este ca si analogia cu sertarul de la casa blocat pe care l-am dat mai sus. 

Dumitras Daniel

04.01.2018 13:22

Exact așa a vorbit și cu mine în 04. 01.2018.A fost ultima data când am fost pe la ei.Le recomand să viziteze Balena Albastră,poate poate învață de la băieții de acolo cum trebuie să-și respecte clienții.

pagubit

11.01.2018 10:42

 Buna ziua,       Referitor la reclamatia dvs inregistrata la CJPC Cluj cu FR 21N/03.01.2018, va comunicam faptul ca,  in conformitate cu OG 27/2002 cat si cu Procedura Generala a Institutiei noastre privind Solutionarea Petitiilor Consumatorilor, care precizeaza ca “Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare ale petitionarului, a entitatii reclamate si ale produsului/serviciului reclamat, precum si cele care nu au atasate documentele aferente achizitionarii produsului sau serviciului ori alt document care sa aiba legatura cu aspectele reclamate” , reclamatia se CLASEAZA.                Va rugam sa completati formularul de reclamatie  pe website-ul ANPC.             Cu stima,     CJPC CLUJCms. ... Normal ca am intrat pe site-ul lor, dar a durat aproape o ora sa completez...Aveau in email nr meu de telefon + email-ul+ in prealabil la telefon mi-au zis sa trimit inregistrarile si "dovada" ca am fost "inselat". In speranta unui viitor mai bun si oamenii de la orice firma/stat sa-si faca treaba un pic mai bine. 

Andreea Pop

12.01.2018 13:05

"Buna ziua. Eu sunt angajata care nu v-a dat restul de 3 lei." Andreea Pop, nu ne intereseaza polemica dumneavoastra si, mai ales, lipsa de respect si limbajul neadecvat fata de cel din banii caruia va luati un salariu. Nu va plac clientii, zicet-i angajatorului si dati-va demisia!

omul bun pentru...

12.02.2018 09:33

Multumesc acestui site, politiei romane si protectiei consumatorului pentru actiunile inteprinse astfel incat pe viitoar sa avem cat mai putine astfel de cazuri.O viata cat mai lunga si fara evenimente similare.

Adauga comentariu