VIDEO - Un bărbat din Florești vrea despăgubiri după ce doi cai i-au zgâriat mașina în parcare

Primăria Florești nu a reușit încă să rezolve problema cailor lăsați de izbeliște prin comună, deși s-a aprobat un regulament în acest sens. Astfel că ieri, un floreștean s-a trezit cu mașina avariată de cei doi cai care își făceau veacul prin parcarea privată a unui bloc. 

Bărbatul cere să fie despăgubit de către proprietarii cailor pentru pagubele produse de aceștia. 

„Proprietarul cailor din filmare este rugat să mă contacteze pentru reglarea daunelor făcute de cai asupra mașinii. Zgârieturi semnificative. În caz contrar voi depune o plângere la poliție pentru daune materiale”, a transmis păgubitul.

Primăria Forești a aprobat recent un regulament în care se menționează că proprietarii animalelor lăsate libere vor fi sancționați cu o amendă de la 500 la 1000 de lei. Ulterior, până la identificarea proprietarilor animalelor acestea vor fi ridicate, transportate, cazate și îngrijite de către un operator economic care urmează să fie selectat de către Primărie. Proprietarii animalelor au la dispoziție 5 zile pentru a revendica animalele pe care le vor primi abia după ce achita taxele de transport, cazare și îngrijire. Animalele nerevendicate vor fi considerate animale fără stăpân și vor trece în proprietatea comunei Florești, care va achita taxele aferente. Pentru a recupera acești bani, Primăria va scoate animalele la licitație. 

Deocamdată acest regulament nu a fost încă pus în practică, probabil că se așteaptă găsirea unui operator economic care să se ocupae de ridicarea și cazarea animalelor. 

 

 

Adauga comentariu