VIDEO Tupeu incredibil! Cei de la Reactor s-au plâns că Primăria le-a dat prea puțini bani. BONUS: Cântecel PENIBIL, în aplauzele tuturor

Necunoscute sunt căile Domnului, dar și mai necunoscute sunt metodele prin care anumite ONG-uri primesc fonduri nerambursabile de la Primării.

Ziar de Cluj a scris în urmă cu o lună despre Reactor și cum papă ei 50.000 RON de la Primăria Cluj, în condițiile în care un copil genial, care a câștigat primul loc la Olimpiada Internațională de Latină a fost „premiat” cu 200 de euro de către Boc.

CITEȘTE MAI MULTE PE ACEASTĂ TEMĂ:

Reactorul arde banii cadou de la Boc pe întâlniri imaginare
Bătaie de joc! 200 de euro din partea Primăriei pentru primul loc la Olimpiada Internațională!

Nu vom judeca desfășurarea galei Uniter, lăsăm experții în cultură să o facă, însă considerăm halucinant momentul în care cei de la Reactor au urcat pe scenă și au prezentat un moment „artistic” de toată jena. Concret, cei de la Reactor au fost premiați de către Consiliul Britanic pentru „activitatea de promovare și susținere a incluziunii sociale și încurajarea implicării civice”.

Fondatoarea Reactor, Oana Mardare, a transmis un mesaj în numele tuturor „colegilor” de breaslă în care a urecheat Primăria și Ministerul Culturii pentru că le-au fost tăiate fonduri:

„Pentru tot ce am lucrat în ultimii cinci ani sunt doi responsabili: artiștii și autoritățile locale și naționale. Deși Ministerul Culturii a decis să reducă cu 30% bugetul AFCN, singurul nostru finanțator major, în timp ce Primăria Cluj-Napoca a considerat că ne vom descurca să ducem în spate o stagiune și un an întreg de evenimente cu un buget de zece ori mai mic decât bugetul alocat galei Uniter (500.000 lei a primit gala din partea Primăriei), noi ne bucurăm că suntem aici”.

După care, cei aflați pe scenă au „prezentat” un cântecel (Mozart nici nu visa vreodată ce va ajunge opera lui), în care s-au plâns de modul în care nu primesc bani. CRINGE LEVEL 1000 ar sumariza momentul.

Le reamintim domnilor și doamnelor de la Reactor că în România un copil din 10 de la țară nu are ce să mănânce seara, iar 3% dintre micuții din mediul rural nu s-au spălat niciodată pe dinți! Așa că vă rugăm, mai ușor cu tupeul nesimțit atunci când vine vorba de cerșit bani publici. Suntem și noi de acord cu cuvintele „domnului primar Emil Boc”, care e de părere că „prin cultură se face istorie”, însă avem un mare semn de întrebare când vine vorba de alocat fonduri publice nerambursabile.

Momentul „artistic” poate fi vizionat la 1:04:06


 

 

 

 

Adauga comentariu