VIDEO - Șantierul de pe strada EROILOR din Florești, ABANDONAT de muncitori. Primăria a penalizat firma care execută lucrările. Pe când rezilierea contractului?

Șantierul de pe strada Eroilor din Florești este cu siguranță cea mai mare problemă cu care se confruntă administrația locală condusă de primarul Bogdan Pivariu. Acel șantier unde lucrările sunt mult întârziate sunt un coșmar pentru foarte multe persoane care pun presiune pe Primărie să găsească soluții rapide. 

Primarul Piavriu a făcut de la preluarea mandatului din octobmrie două vizite pe șantier. La prima, deoarece o anunțase în prealabil a fost mare forfotă printre muncitori. La cea de-a doua, șantierul era aproape pustiu, așa cum de altfel floreștenii reclamă de mai mult timp. În ciuda acestui aspect, primarul a decis doar să sancționeze firma, deși este evident că este nevoie de măsuri mult mai drastice, cum ar fi rezilierea contractului. Dacă firma Napoca, cea care a câștigat contractul nu poate să finalizeze aceste lucrări, atunci Primăria trebuie să vină cu soluții. 

„Este a doua oară când vin pe acest șantier unde ar fi trebuit să găsesc oameni care lucrează pentru a duce la bun sfârșit această lucrare. Din păcate nu doar că nu am găsit pe nimeni, dar găsesc lucrări neconforme, iar în acest moment am luat decizia de a convoca resorturile de specialitate din Primărie pentru a lua măsurile contractuale potrivite. Nu mai acceptăm jumătățile de măsură. iar această lucrare trebuie dusă la bun sfârșit în condiții în care toți să putem să avem un beneficiu și cu respectarea regulilor de disciplină în construcții, pentru că nu este protejată zona de lucrări, sunt mașini parcate pentru că banda care delimitează zona lipsește cu desăvârșire”, a declarat primarul Piavariu.


Realitatea găsită de Pivariu:
- lucrările la acest şantier sunt mult ȋntârziate;
- termenul de finalizare a lucrărilor este cu mult depășit;
- aria şantierului nu este delimitată corespunzător cu balize şi bandă de avertizare, în plus, nu se respectă reglementările legale privind semnalizarea întregului şantier;
- o mare parte din borduri sunt dislocate;
- nu au fost tratate ȋn nici un fel scurgerile apelor pluviale, formându-se astfel bălţi pe carosabil;
- racordurile cu drumurile laterale nu au fost finalizate ȋngreunând astfel traficul foarte mult.

Practic, strada Eroilor, una dintre principalele artere din comuna Florești este greu de utilizat atât de șoferi, cât și de pietoni. Cu siguranță că situația nu se va îmbunătăți acum în plină iarnă, ceea ce înseamnă că această situație va rămâne neschimbată cel puțin până în vară, asta dacă va exista mobilizare din partea constructorului. 

Având ȋn vedere toate aceste considerente, Primăria Florești a luat următoarele măsuri:
-s-a emis factura de penalități conform contractului;
-s-a emis o adresă prin care evidenţiem neregulile şi cerem remedierea lor cu celeritate.

Lucrarea de pe strada Eroilor avea termen de finalizare 30 aprilie, termen care apoi a fost prelungit până în vara acestui an. Fostul primar, Horia Șulea, a luat în calcul rezilierea contractulu, însă actuala administrație încă mai are speranțe că Napoca va finaliza aceste lucrări. 

Stradă cu patru benzi, care în timp au devenit doar două 

Proiectul ce presupune modernizarea străzii Eroilor este o lucrare amplă, ce presupune acoperirea unei întregi văi pe o distanță de peste 1 kilometru, refacerea sistemului rutier, crearea unei piste de biciclete, crearea unui nou trotuar și refacerea celui existent, plus introducerea unui nou sistem de iluminat public. 

Chiar dacă inițial era vorba de patru benzi, ulterior primarul Șulea a declarat că de fapt încap doar două. Astfel că proiectul presupune amenajarea a două benzi largi de circulație, pistă de biciclete și trotuare. 

Contractul în valoare de 2,5 milioane euro, mare parte prin finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală a fost câștigat de firma Napoca.  

 

 

Adauga comentariu