VIDEO - În șantierul Bazei Sportive „La Terenuri” se doarme, cu o lună înainte de termenul de finalizare. Trece „anul cartierelor” și în cartiere lucrările vor fi terminate la anul!

La finalul săptămânii trecute, primarul Emil Boc a fost întrebat, în cadrul emisiunii radio la care participa, în ce stadiu este Baza Sportivă ”La Terenuri” și dacă a fost în luna august pe șantier, așa cum a promis.

„Am fost la începutul lunii august pe teren, am cerut grafic actualizat pentru lucrări, nu ni l-au prezentat încă, aceeași poveste este și acolo (ca în cazul șantierului Turnului Pompierilor, care și-a depășit cu mult termenul de finalizare  - n.r.). Termină la timp, în octombrie, când este, bine! Nu termină, penalități de întârziere, conform prevederilor legale! Sau reziliere dacă se depășește un termen în care nu mai există niciun fel de cadru legal care să le permită să continue! Și să înțeleagă că aceste lucruri nu sunt negociabile cu nimeni! Toți cei care intră într-o asemenea problemă, toți vor suferi aceste consecințe! (...) Cei care au reziliat contractul, forever, ever! (vor intra pe lista rușinii și nu vor mai putea participa la licitații pentru a contracta lucrări publice în Cluj-Napoca  - n.r.)”, a declarat primarul.

În 11 iunie, după vizita sa pe șantier, Emil Boc anunța că baza sportivă este realizată în proporție de 30% și că „termenul contractual este luna septembrie, la care pot fi adăugate zilele ploioase în care nu s-a putut lucra, conform legii”.

În 16 iunie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, primarul Boc declara că noul termen până la care trebuie finalizată baza sportivă este 10 octombrie 2021.

În luna iulie, într-o intervenție la un post de radio local, viceprimarul Dan Tarcea explica:

„Ritmul nu este cel dorit. Am câteva rezerve că vor reuși să recupereze termenul, iar dacă nu, vom sancționa. Proiectul trebuie finalizat anul acesta.”

Lucrările la Baza Sportivă „La Terenuri” au început în 30 iunie 2020. Ziar de Cluj a avertizat, încă din iarna trecută, că se lucrează în ritm de melc. Am mers de mai multe ori pe teren pentru a vedea cum se desfășoară lucrările și acestea niciodată nu se desfășurau cu frenezie, ci cu moțăială. Iarna părea că se doarme pe șantier, pentru că nu se putea lucra pe ger, iar vara muncitorii erau toropiți de caniculă. Și așa am ajuns și în toamna anului 2021, cu o lună înainte de termenul prelungit până la care ar trebui finalizate lucrările, să constatăm că ritmul este același cu care ne-am obișnuit – după cum puteți vedea în imaginile de mai jos, utilajele staționau în această dimineață, iar pe șantierul imens muncitori erau puțini spre deloc:

Față de cei 30% constatați de primarul Boc acum 3 luni, astăzi șantierul părea „finalizat” 40%. Se pare că, până la urmă, va trece „anul cartierelor” și în cartiere lucrările vor fi finalizate la anul. Și la mulți ani!

Lucrările de la Baza Sportivă „La Terenuri” sunt executate încet de asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

Contractul a fost semnat în 2020, la sfârșitul lunii aprilie, și avea valoarea de 5,5 milioane euro, fără TVA.

Adauga comentariu