VIDEO REPORTAJ. Mână-n mână pentru moții din Munții Apuseni. Un grup de voluntari din București au dus ajutoare în satele izolate din Alba și Cluj

Un grup de voluntari, toți colegi de muncă la o firmă privată din București, s-au decis să-și petreacă weekend-ul făcând voluntariat. Determinați și hotărâți să schimbe în bine un colț de Românie, aceștia au strâns peste 3 500 de pungi cu alimente - în special făină, zahăr, ulei și mălai- , zeci de perechi de bocanci, haine și medicamente pentru oamenii nevoiași din cele mai izolate cătune din județele Cluj și Alba.

 

Puțini sunt cei care se gândesc că în stațiunile montane ca Arieșeni sau prin sate idilice ca Poiana Horea din județul Cluj se ascund adevărate drame ale unor oameni săraci lipiți pământului, cu grave probleme de sănătate și fără niciun ajutor din partea statului. Practic, este aproape imposibil pentru cei din aceste zone să facă naveta zilnic spre orașele din apropiere, în căutarea unui loc de muncă, iar agricultura de subzisntență și turismul sporadic, preponderent în cele 2-3 luni de iarnă, nu sunt suficiente pentru asigurarea celor necesare traiului de zi cu zi. 

 

În timpul filmărilor pentru acest reportaj, echipa NCN a întâlnit un bătrân de 91 de ani cu pensia de numai 37 de lei. Cazul acestuia a fost intens mediatizat pe rețelele de socializare, iar momentan este în desfășurare o campanie de strângere de fonduri pentru bătrân. Reportajul, aici

 

Astăzi, povestea este despre voluntari, despre oamenii care aleg să facă asta din proprie initiativă și cu sacrificii personale de timp și resurse. În actul caritabil, adeseori cei care dau sunt cu mult mai câștigați decât cei care primesc, iar asta se vede și se aude din vorbele celor de mai jos. 

 

Adauga comentariu