VIDEO Primăria își bate joc de locuitorii de pe Titulescu. Au demolat garajele, însă au lăsat în urmă un zid care pune siguranța oamenilor în pericol

Lăudăroasa administrație locală din Cluj-Napoca atât știe, atât poate: să se laude. Vom face, vom gândi, vom pregăti. A venit rândul garajelor să fie demolate în ritm de melc, garaje ce vor fi înlocuite de locuri de parcare „moderne”. Doar că, administrația jumătăților de măsură face lucrurile, ca de obicei, pe jumătate. 

În momentul demolării garajelor, după cum se poate vedea pe imagini, a rămas o priveliște dezolantă cu un zid distrus. Pe lângă faptul că Gheorgheniul, bijuteria de pe coroana Clujului, arată mai nou ca o favelă din Brazilia, rămâne problema consolidării zidului. Bucăți din zid stau să cadă în orice moment și riscă să rănească pe cineva, sau să distrugă mașinile care vor fi parcate. Mai mult, oamenii care umblă pe strada Muncitorilor riscă să cadă în gol mai bine de 3-4 metri, zidul nefiind îngrădit. 

Muncitorii RADP trudesc ca niște furnicuțe harnice pentru a termina parcările promise de primărie în locul garajelor dărâmate. Despre reabilitarea zidului mizerabil, nici vorbă. Am întrebat un muncitor când se vor apuca de reabilitarea acelui zid, pornind de la premisa de bun simț că primăria face o treabă de calitate, cu cap. „Pă noi nu ni-o anunțat nimeni dă zid. Nu știu, treaba primăriei”, ne-a transmis onestul angajat al RADP. „Am vorbit și noi cu ei, i-am întrebat când au de gând să repare zidul, pentru că e un real pericol. Ca să nu mai vorbim de halul dezolant în care arată. Ne-au spus că nu au în plan așa ceva”, ne-a confirmat și un locatar din zonă, revoltat de cele întâmplate.

„Ne-au spus să chemăm Poliția”

Primăria a punctat la capitolul PR și a trimis în urmă cu câteva zile o echipă de „specialiști” care să supervizeze starea lucrărilor. Cetățenii, agili, i-au abordat și le-au cerut în mod expres să repare zidul. Răspunsul primit? Ca de obicei, marcă înregistrată Primăria Cluj-Napoca, aiurea-n tramvai. „Muncitorii de la RADP au spus să vorbim cu cei de la primărie, așa că am vorbit atunci când au venit în inspecție. Ne-au spus că nu e treaba lor, să sunăm Poliția să rezolve. Ce treabă are Poliția să repare ziduri?”, a răbufnit un alt cetățean de pe Titulescu.

Până când primăria se va încumeta să rezolve problema, undeva în viitorul apropiat sau îndepărtat, locuitorii de pe Titulescu nu au altă variantă decât să spere că zidul nu se va dărâma peste mașinile lor, odată ce vor fi parcate. 

Adauga comentariu