VIDEO „Minute de mișcare” pentru copiii bolnavi de cancer sau de insuficiență renală. La eveniment au făcut demonstrații sportivi de la „U” Cluj

Cea de-a patra ediție a cupei caritabile „Minute de Mișcare” a avut loc astăzi în incinta Școlii Gimnaziale Elf din Cluj-Napoca.

Atmosfera a fost exuberantă, zeci de copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani au participat la concursurile sportive propuse de organizatori: trasee aplicative, circuite contra cronometru, sărituri pe trambulină sau aruncări la coșul de baschet.
Primii trei care au trecut cu brio probele au fost recompensați cu o cupă ,,Minute de Mișcare”, realizată din sârmă de artistul clujean Paul Cristian Cordoș. 

La eveniment au participat și sportivele echipei de volei feminin a Clubului Universitatea Cluj, antrenate de Luminița Trombițaș, precum și copiii secției de judo a U-CSM Cluj. Ambele echipe au făcut demonstrații pentru a-i atrage pe cei mici înspre aceste sporturi. 

Organizatorul evenimentului este un profesor clujean care s-a încăpățânat să creadă că sportul poate fi o joacă și că are și o latură magică, aceea de a aduce un zâmbet pe chipul copiilor care zac pe un pat de spital.

„Noi ne mișcăm și alții zâmbesc, copiii de la Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” și copiii bolnavi de cancer, internați la Oncopediatrie. Fondurile acolo vor ajunge. Anul acesta vindem tricouri personalizate și este o taxă de acces, o sumă modică, 30 de lei, și toți banii se strâng într-o urnă specială făcută de elevii de la liceul Elf. Anul trecut s-au strâns aproape 7.000 de lei, anul acesta eu mi-aș dori să ajungem măcar la 10.000 de lei,” a declarat Adrian Muntean, profesor de sport și inițiatorul acțiunii caritabile.

Emanuel Ungureanu, deputatul clujean care luptă pentru copiii și tineri dependenți de dializă, susține că evenimentul îi dă în fiecare an puterea să meargă mai departe.

„ Adi este un profesor de sport minunat, el a creat această Cupă și adună părinți și copii care sunt învățați să facă mișcare, să fie sănătoși și să doneze pentru cei care au probleme foarte mari de sănătate. Le sunt foarte recunoscător, totul se face pe bază de voluntariat. Aici este o comunitate a binelui, lângă această școală, care are evenimente cu o anumită constantă, de susținere a copiilor care au boli foarte grave,” a subliniat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru.”

Atmosfera la cupa caritabilă a fost condimentată de un cor de la colegiul de muzică „Sigismund Toduță”, format din elevi de clasa a patra. Aceștia au interpretat câteva piese celebre din desene animate și din filme.

Adauga comentariu