Din oras

VIDEO Locuitorii de pe Maramureșului nu mai suportă traficul greu din zonă: „Popândăii de la miliția locală au fost pe Maramureșului și nu au depistat niciun trafic greu?”

Strada Maramureșului face parte din categoria străzilor unde traficul greu le dă bătăi de cap locuitorilor din zonă. Asta, în condițiile în care mașinile cu un tonaj mai mare de 3.5 au interzis accesul.

Un locuitor a făcut o plângere cu ajutorul aplicației mycluj și, nemulțumit de răspunsul primit, ne-a scris. „Oare cum e posibil ca pe site-ul https://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro, să se dea așa un raspuns? Adică popândăii ăia de la miliția locala, au fost pe strada Maramureșului (care apropo, e un fel de centură), și nu au depistat nici un trafic greu? Dar oare cum au procedat? Au traversat de pe Jean Jaures pe Dorului, și în timpul traversării străzii Maramureșului, nu au avut nici o rabă în fața? De ce nu trimit acolo pe cineva (civil) de la 6 dimineața până la 10 seara, să numere (asta daca sunt în stare, dacă nu, să puna bețe de chibrite) să vadă ce înseamnă traficul greu din zonă. Și toate astea pentru că la intrarea dinspre Oașului, este un sens giratoriu total fără sens, în ideea că e atâta de prost făcut și marcat încât bagă tot traficul pe Maramureșului (acolo se preta mai degraba un sens pictat, și la ieșirea pe G.Bruno să fie sens adevărat, cu stâlpișori). Incompetenții ăștia probabil nu văd trafic greu nici pe Constantin Brâncuși. Sau nu văd nici măcar că este trafic”, ne-a scris Ana.

Plângerea inițială, trimisă prin intermediul aplicației, a fost scrisă cu scopul de a rezolva o problemă enervantă pentru oamenii de pe Maramureșului: prezența traficului greu într-o zonă unde, teoretic, mașinile de mare tonaj sunt interzise: „Locuiesc pe strada Maramureșului, vreau să vă aduc la cunoștință că traficul infernal de pe strada Maramureșului devine insuportabil pentru cei ce locuim aici. Începând de la ora 5 dimineața până seara pe lângă auroturismele mici care consideră această stradă centura Clujului care leagă zona Baciu cu zona Bd. Muncii zilnic circula autospeciale, camioane, mașini de tonaj greu care profită de faptul că nu există nici un fel de monitorizare, ignoră cu desărvârșire indicatoarele amplasate la capetele străzii care limitează la 3,5 tone traficul. Vă invit să locuiți 24 de ore în casa mea care nu este amplasată la stradă și cu toate astea patul se mișcă, geamurile vibrează zi și noapte și pe lângă aspectul ăsta noi cei care locuim aici nu putem parca mașinile pe trotuare fiind indicatoare cu staționarea interzisă și din cauza pistei de biciclete și a stâlpișorilor de plastic. Acest lucru nu este însă valabil pe toată lungimea străzii. De ce??? Oare strada pe toată lungimea ei nu are doar o singură bandă de circulație și nu are aceeași lățime??? Undeva de pe la numărul 70 sunt parcate mașini pe ambele părți, pista de biciclete se oprește. Mă întreb după ce logică a fost gândit proiectul pistei de biciclete. De ce nu amplasați o barieră care să limiteze accesul mașinilor mari???? Repet, nu am văzut niciodată vreun echipaj de poliție care să fie prezent în vreun moment din zi sau noapte … cu respect, am mai trimis o sesizare în data de 3 septembrie care nici până azi nu am primit răspuns va multumesc”.

Răspunsul primit din partea autorităților a fost halucinant, consideră cetățenii din zonă: „Referitor la sesizarea dvs. înregistrată prin aplicația My Cluj cu nr. 475246/18.09.2019, vă comunicăm următoarele: La controlul efectuat de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Trafic Rutier în data de 01.10.2019, pe strada Marmureșului, nu au fost depistate vehicule de mare tonaj care să tranziteze zona. Verificările vor continua și în perioada următoare, urmând să fie luate măsuri de sancționare împotriva celora care încalcă legislația în vigoare. Cu stimă”. 

Am vizitat strada Maramureșului pentru a vedea la fața locului realitatea. În doar 15 minute, am remarcat cel puțin 2 mașini de mare tonaj (un camion și o basculantă). Mai mult, locuitorii din zonă ne-au confirmat informația: „Trec destule camioane pe aici, în fiecare zi. Nu știu să estimez un număr, dar sunt destule”, ne-a explicat un bărbat care locuiește în zonă.

După cum se poate vedea și în imagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *