VIDEO Întreceri pentru curajoși la Beliș. Peste 300 de persoane și-au testat limitele la „Endurance Triathlon”

Astăzi a debutat ce-a de-a patra ediție a competițiilor de triatlon și înot ,,Endurance Triathlon”, un eveniment organizat de clubul sportiv Orca, cu sprijinul companiei Fortech.

Peste 300 de sportivi amatori și profesioniști s-au întrecut în apele reci ale lacului Beliș, au alergat și au pedalat zeci de kilometri, într-o atmosferă exuberantă în care a contat mai mult mișcarea, alături de oameni care împart aceeași pasiune, decât medaliile sau locul 1 pe podium.

Organizatorii au pregătit competiții atât pentru cei obișnuiți să își testeze limitele la maxim cât și probe mai ușoare, adaptate pentru cei care abia au făcut primii pași în lumea sportului de anduranță. Totul sub egida motto-ului ,,Gândește-te că învingătorii nu cedează niciodată.”

„Concursul se adresează nu doar sportivilor de anduranță, avem foarte mulți sportivi amatori sau care nu stăpânesc toate cele trei sporturi și pot să participe la ștafete. Pot face doar înot, doar alergare sau ciciclism. Este un triatlon cu două probe, diferite distanțe. La proba olimpică avem 500 de metri înot, 36 km bicicletă și 9 km alergare, iar la Proba Half Ironman avem 1900 de metri înot, 81 km bicicletă și 18 km alergare. Timpul limită este de 5 ore. Ne bucurăm că am ajuns la ediția 4, am crescut, vin oameni din toată țara și din Ungaria,” a declarat Claudiu Gorgan, reprezentantul clubului Orca și organizatorul evenimentului. 

Ca și la edițiile precedente, cei mai mulți concurenți au fost tineri și au ales proba de 10 kilometri. 

„E o plăcere să vezi atât de mulți tineri care vin să facă sport și (noi, cei din corporații n.r.) avem nevoie de acest gen de evenimente. Locația e specială, a atras din ce în ce mai mulți participanți în fiecare an,” a punctat Călin Văduva, CEO Fortech.

Cea mai tânără participantă a demonstrat că tenacitatea și curajul te pot duce departe chiar dacă participi pentru prima oară la un astfel de concurs.

„Am înotat 22 de minute și am reușit să iau locul doi la ștafete. E prima dată când particip la sporturi de anduranță, dar fac înot de 11 ani”, a afirmat Szabo Andra, în vârstă de 17 ani. 

Un bucureștean, de profesie tehnician mecanic, a reușit să doboare recordul la proba olimpică, la categoria de vârstă 30-39 de ani. A înotat 500 de metri, a mers cu bicicleta 36 de km și a alergat 9 km în doar 2 ore, 40 de minute și 40 de secunde.

„M-am simțit extraordinar, nu au fost probe grele. Zilnic mă pregătesc pentru astfel de competiții, sunt legitimat la clubul Steaua la secția de Triathlon, și e ca un stil de viață de cinci ani. Alerg între 60 și 90 de km pe săptămână. Noi, triatloniștii, suntem tot timpul motivați”, a declarat Beres Hunor.

Atât la concursul de half cât și la olimpic, primii trei care au ajuns la linia de finiș au fost recompensați cu medalii de aur, argint și bronz și cu sume cuprinse între 1000 și 350 de lei. La triatlon half-ironman masculin, medaliile le-au adjudecat  Zsombor Deak, Szabolcs Kovacs și Andrei Dudu. Iar la triatlon olimpic masculin, primii clasați pe podium au fost Hunor Beres, Eugen Hancu și Marius Cîmpean.

Competițiile continuă și duminică cu probele maraton de înot pe distanţa de 10000, 5000 şi 2500 de metri.

Adauga comentariu