VIDEO - Inaugurare cu iz penal la Florești: nocturna de 93.000 de euro, inaugurată cu fumigene și spectatori în tribune

Suporterii din toată țară așteaptă de șase luni șansa de a se reîntoarce pe stadioane pentru a-și susține echipele favorite, însă Guvernul nu a luat încă decizia ca evenimentele sportive să se desfășoare cu spectatori. Asta nu l-a împiedicat pe Șulea să inaugureze nouă nocturnă de 93.000 de euro și tribuna stadionului din Florești cu participarea spectatorilor în tribune și cu fumigene, care sunt interzise pe stadion.  

Legea nu se aplică și la Florești unde campania electorală primează. De dragul voturilor, primarul Șulea a deschis tribunele pentru public pentru ca aceștia să asiste la meciul de fotbal prin care a fost inaugurată nocturna de lux din Florești. Mai mult decât atât, pe stadion au fost aprinse fumigene ceea ce constituie infracțiune. 

Conform Legii 10/2012,  articolul 35: 
„(1) Confecţionarea, deţinerea, încercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fără drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, în incinta arenei sportive, constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 2 ani la 5 ani. 

(2) In cazul prevăzut la alin. (1) se dispune faţă de învinuit sau inculpat măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani.” 

”De 6 luni nu am mai avut șansa să fim alături de echipa favorită pe stadion, că aparent "e risc de răspândire a virusului" dacă s-ar juca cu spectatori, dar pentru cei aflați in campanie electorală de la Primaria Floresti nu există pandemie, iar accesul liber pe stadion fără măști, fără distanțare și cu torțe pentru care suporterii de obicei iau interdicții si amenzi nu este o problemă.  Jandarmeria Română si Jandarmeria Cluj , oare "sportivii" care au aprins torțe au autorizație pentru folosirea pirotehniei? Nouă ne dați amenzi și interdicții pe stadion chiar și la un an de la eveniment, sper să procedați la fel și în cazul ăsta. În cazul ăsta nu există riscul de răspândire a virusului?”, transmit suporterii CFR Cluj, Peluza Vișinie. 

Nocturnă de 93.000 de euro 

În plină pandemie și stare de urgență, Șulea achiziționat prin achiziție directă o nocturnă de 93.000 de euro pentru terenul de sport de pe strada Someșului din Cluj-Napoca. Edilul nu a considerat că această investiție este una exagerată, asta chiar dacă bugetul administrației locale a trbuit su suporte cheltuieli neprevăzute cauzate de pandemia de coronavirus. 

”Daaa... eu cred că nu i un act de anormalitate. Eu zic că i un act care face parte din normalitatea dezvoltării unei comunități. (...). Și știți de ce? Pentru că eu sunt un om care am făcut sport de performanță. Deci știu ce-nseamnă sportul pentru viața și sănătatea publică. „Da' ce legătură are criza cu... ?”, declara la acea vreme primarul Horia Șulea.  

Șulea și-a exprimat public neîncrederea cu privire la pandemia de coronavirus, astfel că nu este deloc suprinzător că a decis să ignore legislația în vigoare și să permită accesul spectatorilor în tribuna proaspăt montată.  

”Incepand cu ora 19.30 va fi permis accesul in tribuna cu distanțare socială 1,5 m. Vor fi instalate torțe aprinse ținute in mana de către sportivi mai mari pe marginea terenului. Nici un efort nu este prea mare pentru bucuria și sănătatea tinerilor floresteni. Tribuna si nocturna de la Terenul de fotbal au prins viata! Mens sana in corpore sano!”, a transmis primarul Horia Șulea.  

Horia Șulea Horia Șulea pare hotărât să ducă la bun sfârșit cât mai multe investiții, pentru a avea cu ce să vină în fața alegătorilor pentru un nou mandat. Șulea a fost condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu, astfel că a pierdut susținerea PNL pentru un nou mandat. La viitoarele alegeri locale Șulea va candida independent. 

Adauga comentariu