VIDEO – Cum arată Câmpeneștiul, satul de vile mamut unde primarul Clujului, Emil Boc, și-a cumpărat „casă de vacanță” de 103 mp, cu teren de 1 183 mp

Primarul Clujului, Emil Boc, și-a cumpărat casă în satul Câmpenești. Informația a apărut în presa locală la finalul lunii trecute, în 21 aprilie. Contactat de Clujust, Emil Boc a confirmat: „Da, sunt în proces de finalizare a tranzacției, este o casă de vacanță. Voi locui în continuare în Zorilor.”

„Ca un amănunt picant, fostul primar Sorin Apostu are cabană la lac în Câmpenești. De asemenea, în anii 2000, mulți ștabi din Cluj au primit terenuri în concesiune în Câmpenești”, mai scria Clujust

Potrivit declarației sale de avere, completată astăzi, 5 mai 2021, Emil Boc a cumpărat în Câmpenești, în acest an, împreună cu soția, Oana, o „casă de vacanță” cu o suprafață de 103 mp și un teren generos („teren, curți construcții, aferent casei de vacanță”) de 1 183 mp.

Potrivit legislației, o „casă de vacanță” este definită drept o „locuinţă ocupată temporar, ca reşedinţă secundară, destinată odihnei şi recreerii”.

Cum Emil Boc mai deține încă 3 locuințe (două apartamente în Cluj-Napoca și o casă în Răchițele), noua casă din Câmpenești e posibil să fie una de vacanță, în sensul că va fi ocupată doar temporar, ca reședință secundară.

Câmpeneștiul însă nu este un sat de vacanță, ci unul plin de vile imense, de sute de mp, de vile atât de mari, încât par pensiuni! Câmpeneștiul este construit majoritar cu vile locuite permanent, casele de vacanță fiind poate 1%.

Satul Câmpenești are, de altfel, cea mai vocală comunitate de proprietari din județul Cluj, una organizată, care își cere și își apără drepturile, care a protestat recent pentru ca Primăria Apahida să le rezolve problemele locuitorilor (date de lipsa canalizării, a asfaltului ș.a.).

Citiți și:

Interviu cu Cristian Macsim, unul dintre organizatorii protestelor din Câmpenești. Dacă Primăria Apahida nu își arată interesul pentru problemele din zonă, locuitorii ar putea ieși în stradă pentru un protest mai mare, în fața Primăriei

Câmpeneștiul are și un delegat sătesc în Consiliul Local Apahida, Mircea Bugan, ales de către locuitorii din Câmpenești să îi reprezinte, începând cu data de 27 ianuarie 2021. Doar cei cu domiciului în satul Câmpenești au avut dreptul de a participa în cadrul Adunării Sătești în care s-a ales delegatul. Participanții la această adunare nu au avut, așadar, „case de vacanță” în Câmpenești, ci locuințe permanente.

Citiți și:

Interviu - Mircea Bugan, delegatul sătesc al locuitorilor din Câmpenești, a explicat pentru Ziar de Cluj problemele celei mai vocale comunități din județul Cluj: „Deja după atâția ani doar cu promisiuni, oamenii sunt cu răbdarea întinsă la maximum!”

Ca să rezumăm, în satul Câmpenești sunt construite în principal vile mamut în care proprietarii locuiesc permanent de ani de zile.

Câmpeneștiul nu este un sat de vacanță, în care proprietarii își cumpără numai case de vacanță destinate recreerii, așa cum au lăsat impresia articolele apărute în presa locală ulterior aflării veștii recentei împroprietăriri a primarului Clujului, care, chiar dacă va continua să locuiască în apartamentul de 60 mp din Zorilor (într-unul dintre cele două apartamente pe care le deține) are la Câmpenești, pentru oricând va dori să se stabilească la sat, să scape de problemele urbanistice ale Clujului, are o casă în care poate locui permanent, în tihnă, împreună cu toată familia, unde se poate bucura de liniște cu prietenii și vecinii, unii, se vorbește prin târg, chiar din PNL.

Ziar de Cluj a filmat casele deloc de vacanță din satul Câmpenești, aflat la 15-20 de minute de Cluj-Napoca. Dacă aveți răbdarea de a urmări imaginile de mai jos, veți găsi, pitită printre vile, rar, câte o casă de vacanță:

Adauga comentariu