VIDEO Ce a pățit deputatul USR, Emanuel Ungureanu care a încercat să filmeze condițiile din spitale. La Codlea a fost escortat afară de patru polițiști locali, iar la Făgăraș aproape a fost sechestrat

Deputatul USR Emauel Ungureanu a făcut ieri o vizită la Spitalul din Codlea unde a vrut să filmeze condițiile pe care unitatea medicală le oferă pacienților. S-a trezit înconjurat de patru polițiști locali, dornici să îi dea amendă că filmează într-o instituție publică.

„Alo, 112, legătura la poliție vă rog, veniți să amendați un deputat care vizitează spitalul din Codlea!" Timp de reacție? 3 minute.

Cineva din spital a anunțat Poliția Locală prin 112, motivul invocat, un bețiv tulbură liniștea pacienților...Au venit 4 polițiști, atenție, 4(polițiști locali). Unul m-a întrebat dacă știu să citesc...Cel mai corpolent dintre ei m-a bruscat.

Am intrat spital și am făcut câteva fotografii cu condițiile în care sunt îngrijiți pacienții. Am vorbit civilizat cu personalul spitalului, foarte amabili de altfel, m-am prezentat cine sunt și scopul vizitei. Mi-au arătat saloanele unde nu erau pacienți. Am găsit curățenie în linii mari, mici probleme pe care o să le prezint într-o altă postare.

Ce vedeți în filmare este desprins dintr-un film prost, oribil“, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu pe Facebook.

La Făgăraș, aceeași problemă

Tot ieri, același deputat a făcut o vizită și la Spitalul din Făgăraș. Aceeași  problemă: de ce filmează. Deputatul spune că a găsit condițoii mizere și că va face publice și imagini. La Făgăraș aproape că nu a fost lăsat să plece din spital,

„Un medic din Spitalul Făgăraș și agenții firmei de pază apropiați de primarul din Făgăraș au încercat să mă sechestreze!!!

Acest medic, șef de secție la Spitalul din Făgăraș a încercat să mă sechestreze împreună cu agenții de pază pentru că am venit în vizită neanunțată în spitalul pe care îl consideră propria moșie.

Filmul tentativei de intimidare a acestui medic care s-a comportat ca un interlop cu mine a început pe secția de Interne, etajul 3.

Acolo este o cloacă, pacienți înghesuiți în saloane cu 6 paturi, buda la capătul culoarului, așternuturi murdare, haos generalizat.

După ce am urcat pe secție, am început să filmez condițiile în care sunt îngrijiți pacienții, domnul din imagine, a început să urle și să invoce interdicția de a vizita neanuntat secția pe care o patronează.

I-am explicat cu calm că sunt deputat și membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și nu numai că am dreptul, ci și îndatorirea să vizitez spitalele.

Mi-am încheiat vizita, a alergat după mine pe scări, a strigat isteric să vină paza și a strigat la agenții de pază să nu îmi permită să părăsesc spitalul.

Filmarea de mai sus începe exact în momentul în care s-au apropiat de mine, la intimidare, cei trei agenți de pază chemați de doctor să mă sechestreze.

Imaginile nu aveau nevoie de comentarii, dar, v-am oferit contextul necunoscut“, a scris deputatul pe Facebook.

 

Adauga comentariu