VIDEO Atenție, clujeni! Faimoșii Irriducibili lui Lazio, cei mai temuți ultrași din Italia, vor ajunge la Cluj-Napoca. Istorie tulburătoare, plină de asasinate, extremism și violență extremă

CFR Cluj va da piept cu Lazio astăzi de la ora 19:55, în Gruia. Este prima etapă a grupelor Europa League. Pentru cei care nu sunt pasionați de fotbal, reamintim să evite contactul de orice fel cu fanii lui Lazio Roma.

Asta, în condițiile în care, conform datelor oficiale, aproximativ 400 de fani italieni vor ajunge în Gruia. Mulți dintre ei membri ai grupării ultras Irriducibili, cea mai temută brigadă ultras din Peninsulă. 

O grupare care a controlat Lazio zeci de ani, încă de la înființare din 1987. Credeați că fanii lui Dinamo, Steaua, Rapid sau ”U” Cluj sunt periculoși? Atunci nu ați dat piept cu fanii lui Lazio, Irriducibili („cei de neatins”, în traducere liberă).

Se reculeg după pierderea liderului

Recent, Diabolik, fostul lider al temutei brigăzi a murit la începutul lunii august, în timp ce se afla într-un parc din Roma. Fabrizio Piscitelli (53 de ani), cunoscut de altfel în lumea interlopă din Roma, a fost asasinat (împușcat în cap) cu un pistol de calibru 7.65. Suporterii laziali sunt cunoscuți pentru faptul că sunt, fără a se ascunde prea mult, neo-naziști (sau fasciști, după caz). De altfel, Ducele Benito Mussolini e venerat de Irriducibili. 

Paolo Di Canio, idolul fascist al peluzei

Fanii fotbalului îl țin minte probabil pe Paolo Di Canio, lider al vestiarului și idolul peluzei în anii '90, mai ales după ce o imagine cu Di Canio salutând peluza asemeni cămășilor negre a făcut înconjurul lumii. „Sunt fascist, nu rasist”, s-a limitat să spună Di Canio în acel moment. Fanii l-au iubit și mai mult. 

Gabriele Sandri, lazialul pentru care a plâns și Totti

Înainte de un meci Lazio - Juventus, în 2007, Gabrielle Sandri a murit împuscat de un polițist. Ulterior, s-a demonstrat că polițistul l-a omorât cu intenție și a fost condamnat la 9 ani de închisoare. A fost un moment care a zdruncinat Italia, mai ales după ce la următorul derby Roma - Lazio căpitanul Romei, Francesco Totti, a depus o coroană de flori la peluza nord (unde stau fanii lui Lazio) și a plâns momente bune pentru Sandri. 

7 arestați pentru că au încercat să preia clubul prin șantaj

În 2015, 7 fani au fost arestați și 4 au fost condamnați la închisoare 3 ani pentru că au încercat, prin șantaj, să preia controlul în club. Concret, fanii aflați în război deschis cu conducătorul / patronul lui Lazio, Claudio Lotito, au încercat să-l oblige să le vândă clubul. Fanii care nu erau de acord cu acest lucru erau bătuți și amenințați de către liderii Irriducibili.

Lesne de înțeles, pentru istoria lor și pentru modul în care se manifestă, Irriducibili sunt venerați la rândul lor de mai toate galeriile din lume. Chiar și așa, oamenii simpli sunt sfătuiți să evite contactul cu fanii italieni. 

Sursa foto: roma.fanpage.it

Adauga comentariu