VIDEO Arest preventiv pentru ofiţerul Crăciunescu, prins de DNA Cluj când lua şpagă pentru urgentarea unui dosar penal

Ofițerul Adrian Crăciunescu a fost dus la Tribunalul Cluj cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Procurorii de la DNA Cluj l-au prins pe acesta în timp ce lua mită pentru „urgentarea unor cercetări dintr-un dosar penal”. Bărbatul a pretins de la o persoană mai multe sume de bani pentru a interveni pe lângă un procuror de caz. Potrivit celor de la DNA Cluj, ultima tranșă urma să o primească pe 8 iunie, moment în care a fost prins în flagrant, cu ajutorul celor de la DGA Bistrița-Năsăud. 

Marţi seara, judecătorul Cristi Danileţ a admis propunerea celor de la DNA Cluj şi a dispus arestarea preventivă a ofiţerului pentru 30 de zile.

„În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă : În temeiul art. 202 alin. 1-3, 4 lit.e), art. 223 alin. 2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului C. A. – cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 ?i art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 și trafic de influență prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 și art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.06.2020 şi până la data de 08.07.2020, inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09 iunie 2020, ora 19:50 în prezenţa inculpatului reţinut şi a reprezentantului Ministerului Public”, este decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj.

Comunicatul DNA: 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 9 iunie 2020, a inculpatului Crăciunescu Adrian, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. 

În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.
Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.
La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu