VIDEO Aparatele de bilete funcționează la mișto, iar călătorii sunt amendați pe bune. Ticketing la vrăjeală, marca CTP

Recent, unul dintre cititorii noștri ne-a semnalat faptul că aparatul de bilete situat în apropiere de Kaufland Mărăști le dă constante bătăi de cap călătorilor clujeni. Astfel, după ce introduci banii pentru achiziționarea unui bilet, trebuie să te rogi de aparat ca să-ți elibereze biletul mult dorit. Dacă, presupunem, ai rămas cu ultimii doi lei în buzunar și vrei să cumperi un bilet de la aparatul amplasat în stația Mareșal Al. Averescu, ai toate șansele ca după ce sistemul de ticketing îți va “mânca“ banii, să te trezești și fără bilet. Iar dacă este zi de sfântă duminică, s-ar putea să incasezi și o amendă corespunzătoare de la vreun controlor CTP supărat pe viață și îmbufnat. Mai mult decât sigur este faptul că acesta nu va sta la discuții cu tine.

Ne-am deplasat hotărâți la fața locului, la aparatul cu pricina. Culmea, în zonă nu am găsit nici măcar un punct deschis de comercializare a biletelor pentru transportul în comun. Este duminică. 

Oamenii pe care i-am găsit în stația Mareșal Al. Averescu ne-au spus că situația este veche și nimeni nu o rezolvă: au mai sunat la numerele de telefon afișate pe display-ul aparatului, iar cei de la CTP le-ar fi spus să aibă răbdare, o fi aparatul mai sensibil…

Am sunat și noi la numărul indicat, dar fără nici un rezultat. Deh, e duminică, după cum spuneam. Se odihnește toată lumea. 

În fața noastră – o doamnă cu un nepoțel, supărată că aparatul nu-i dă biletul pentru care a plătit. 

Am încercat la rândul nostru: după ce am introdus o bancnotă de 5 lei, am primit restul, dar nu și biletul. Dacă urc în bocobus, ce să-i spun controlorului, domnule Liviu Neag? Că e duminică și aparatul nu are chef să elibereze bilete? Ori că la numerele de telefon, afișate pe ecranul sistemului de ticketing, nu răspunde nimeni? Mă va crede, nu mă va crede?
Da, dar situația durează deja de câteva luni în acest fel…

A propos, domnule Neag, director al CTP Cluj-Napoca, cei 2 lei pe care mi i-a furat aparatul dumneavoastră, îi mai primesc înapoi?

Lasă, dă-i pace, să fie de pomana CTP…

Oricum, tărășenia asta, creată de CTP, te lasă cu gura căscată. Cum să le povestești clujenilor minuni (adică, minciuni) despre transportul public în comun, când o întâmplare de genul acesta îți strică tot cheful de duminică și te face bun de plată. Iar călătorul e fără de vină. Alooo ...CTP, se aude?

Comentarii

Andrei

22.04.2018 15:13

Am patit ceva asemanator in urma cu vreo saptamana, cu aparatul din Piata 1 Mai. Am introdus 5 lei pentru a-mi reincarca cardul (incarcare cu suma fixa). De mentionat ca se vedea absolut execrabil pe display. Am reusit cumva sa fac pasii necesari, am primit mesajul acela in genul "Informatiile au fost scrise cu succes pe card", am urcat linistit in troleu si surpriza... pe cand sa validez cardul, eroare. Nu aveam bani pe el.  Mi-a fost recomandat sa cer tot timpul chitanta (exista aceasta optiune pe display), iar daca am vreo problema, avand chitanta pot sa merg la ei la sediu si sa imi incarce suma sau sa imi dea biletul neprimit, etc. Bineinteles ca tot pe banii mei trebuie sa ma duc si la ei la sediu. 

Adela.

22.04.2018 15:15

Nu știu câti " tziflingari " care se ocupă de mentenantă au angajati dar pe doi i-am prins " in pită" intr o zi in statia SORA, mi-am făcut cruce văzând cum demontau prin smulgere circuitele sau cum se numesc " inteligenta " acestor șmenari marca CTP care contra cost eliberează CIU CIU bilet .

Nicu

22.04.2018 17:02

La fel in statia Cipariu, nu a eliberat bilet si a inceput sa sune sirena. O bataie de joc. 

Maria

22.04.2018 17:45

In Piata 1Mai, la capatul troleului 1, daca ai nevoie doar de un bilet de 2 lei, n-ai incotro si trebuie sa cumperi unul de 4 lei de la casa de bilete. Aparatul automat nu functioneaza atata timp cat casieria de la casa de bilete este deschisa.Ma intreb, oare d-nele ce vand bilete au un targhet sau de ce trebuie sa cumpar de la ele bilet de 4 si nu de la aparat unul de 2?!!!Si inca ceva, d-le Neag: pe cand vom putea sa admiram o tinuta corespunzatoare a soferilor CTP si nu picioare paroase si tot felul de muschi si tatuaje?!!!

Maria

22.04.2018 18:04

Post Scriptum!Si, ca veni ...contextul: d-le Neag, nu stiu exact ROI-ul dvs, insa faceti ceva cu mopurile zoioase pe care soferii le tin langa "capisca" lor.Zau asa!

Mureșan Edith

22.04.2018 19:48

Lucrez la firma asta de 30 de ani ! In ultimii ani e dezastru ! Sediul CTP s-a umplut cu nepoți , veri , consăteni , oameni fără studii , proști ca noaptea ! Dar care sub aripa protectoare a domnului Neag își desfășoară prostia nestingheriti ! Asta e doar începutul , va fi și mai rău ! Dar a zis domul Neag că nu se pensionează pină Boc e primar deci durează........

Dan

22.04.2018 20:34

Daca aveti abonament tip cartela, stati linistit, la niciun control nu sunt verificate. Il fluturati putin in fata agentului si gata, nu le verifica. Poti avea transport gratuit :)

Andrei

23.04.2018 18:44
In statia Aurel Vlaicu e cam tot asa. Daca bagi 5 lei si selectezi 2 bilete, primești 1 bilet si un leu. De la un bilet in sus ia banii dar nu da bilete.

gogu

28.04.2018 08:58

Pe jos moncher, pe jos. Si daca stati prin Fleuresti, cu bicla! ...rati-ai-drecu' de trombelusisti! D-aia faceti diabet, boli de hertz si va ingrasati ca porcile(respectiv scroafile), ca va dati toata ziua cu aftobuzu'. Ia numai stati la statiile alea moderne si europene ca milogii sa scoaterti din perete belet si voiniceste, cu cantec(murmurat printre fildesi), LUATI-O LA TRAP! Si data viitoare, la vot, aveti drecu' grija pe cine puneti stampila. Pana atunci, Sport Vigoare Sanatate!

toni

28.04.2018 13:05

Dulapurile astea imense incurca circulatia pe trotuare,dar cine le-a adus a luat bani frumosi pe ele.

Adauga comentariu