VIDEO – În al 13-lea ceas, se lucrează serios la Baza Sportivă „La Terenuri”, care ar putea fi, la un moment dat, finalizată

Lucrările la Baza Sportivă „La Terenuri” au început în 30 iunie 2020. Până în prezent, termenele de finalizare au picat ca popicele, unul după altul, lucru deloc de mirare pentru oricine a vizitat, măcar o dată la câteva luni, acest șantier, pe care s-a lucrat doar atâta cât să nu se poată spune că nu se lucrează deloc.

La primul termen de finalizare, în septembrie 2021, lucrările nu au fost nici pe departe gata, nici în octombrie, următorul termen avansat. În ciuda faptului că termenele erau „expirate”, utilajele nu se îmbulzeau pe șantier. Și nici muncitorii.

Cu toate acestea, pe final de toamnă, viceprimarul Dan Tarcea a mai anunțat un termen, e drept, mai vag: „anul acesta”. Fiind clar că va fi depășit și acesta, la jumătatea lunii noiembrie, primarul Boc a creat un nou orizont de așteptare pentru finalizarea lucrărilor – „la anul”. Și „la mulți ani!”, am crezut noi, judecând lucrurile prin prisma mișcării slabe de pe șantier, de până acum. Dar viceprimarul Tarcea a venit iar la radio, în 24 noiembrie, cu un nou termen:

„Se lucrează foarte bine astăzi, de aceea cred că în prima jumătate a anului viitor acest proiect va fi gata. Pentru că deja este realizat în proporție de 65%”, a declarat Tarcea.

Ziar de Cluj a vizitat astăzi șantierul pe care ne așteptam să vedem aceleași 2-3 utilaje – dormitor pentru aceiași 2-3 muncitori, toropiți de căldură toată vara, amorțiți de ger toată iarna trecută!

Am fost surprinși însă de o forfotă masivă pe toate planurile, în toate colțurile viitoarei baze sportive, care, culmea, dacă se va lucra în continuare ca acum, are șanse chiar și să fie finalizată, la un moment dat! Că va fi la începutul anului, la mijloc sau la final, nici nu mai contează! Important e că se lucrează serios și că „La Terenuri”, în sfârșit, prinde contur:

Lucrările de la Baza Sportivă La Terenuri sunt executate de asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

Contractul a fost semnat în anul 2020, la sfârșitul lunii aprilie, și are valoarea de 5,5 milioane euro, fără TVA.

Citiți și: Mănăștureanul Dan Tarcea, despre nefăcutele de La Terenuri: „Este un proiect de care m-am ocupat încă din fașă... Nu pot să mă duc să dau eu cu lopata sau să conduc un utilaj în zonă” Un nou termen pentru finalizarea lucrărilor

Adauga comentariu