VIDEO. Accident cu scandal pe Calea Baciului. Unul dintre pasageri a tăbărât pe mașina celuilalt, i-a spart farurile și i-a confiscat cheile. Poliția i-a sfătuit să meargă pe "amiabilă"

Un accident rutier a avut loc sâmbătă după-amiază pe Calea Baciului, la intrarea în Cluj-Napoca. În jurul orei 13.00, un șofer care nu s-a asigurat în momentul în care a intrat pe drumul principal de pe o stradă secundară a acroșat o mașină și a trimis-o în parapet. 

Coliziunea nu s-a soldat cu victime însă unul dintre pasagerii mașinii lovite a tăbărât pur și simplu cu picioarele pe mașina șoferului care a provocat accidentul, spărgându-i farurile. Mai mult, conform declarațiilor șoferului a cărui mașina a fost vandalizată, același pasager recalcitrant i-a confiscat cheile și l-a amenințat, cerându-i “5 000 de euro daune pentru mașina stricată”. 

Deși șoferul amenințat susține că a sunat la 112, Poliția Cluj-Napoca, unde s-a redirecționat apelul, a refuzat să intervină și i-a sfătuit pe șoferi să rezolve incidentul printr-un acord scris amiabil. 

Contactați de NCN, reprezentanții Poliției au recunoscut că au existat 3 apeluri la 112 în jurul orei 13.00, dar că acestea ar fi fost de la doi martori și, culmea!, chiar de la pasagerul care a spart farurile mașinii și a confiscat cheile șoferului, evident fără să declare că ar fi recurs la astfel de gesturi, astfel că polițistul de serviciu nu a considerat că este nevoie să trimită un echipaj la fața locului. 

De menționat că în timp ce șoferii se certau, un echipaj care a trecut prin zonă a oprit, dar șoferul amenințat nu a dorit sau nu a avut timp să le spună agenților de amenințări. Polițiștii i-au sfătuit să mute mașinile de pe carosabil și să meargă la serviciul constatări al Poliției Cluj-Napoca. 

Într-un final, cei doi șoferi implicați în accident, un bărbat din județul Bistrița=Năsăud și o femeie din Cluj-Napoca, s-au prezentat singuri la Poliția Rutieră, unde cercetările erau încă în curs la ora scrierii materialului. Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Cluj-Napoca, șoferul amenințat are 90 de zile la dispoziție să depună o plângere penală pentru amenințare și daune materiale la autovehicul. 

Adauga comentariu