Victorie importantă pentru clujeanul închis în China! Curtea de Apel Cluj a decis transferul lui în România

Ministerul Justiției s-a ținut de cuvânt! Asta, după ani întregi în care Marius Balo, clujeanul închis în China pentru o fraudă de 80 de dolari, Curtea de Apel Cluj a decis transferul lui în România. 

Balo nu a negat niciodată că nu ar fi comis infracțiunea de care este acuzat, însă a mărturisit că se teme că va ajunge să facă 30 de ani de închisoare în niște condiții inumane. Conform Cluj Just, firma de avocatură SCA Iordăchescu & Asociații a reușit să obțină, în urma eforturilor și demersurilor depuse, transferul în țară pentru continuarea executării pedepsei. 

Este un prim pas, o primă victorie pentru Balo. În următoarele zile, Ministerul Justiției va solicita oficial transferul în țară. Clujeanul Marius Balo se află în prezent într-un penitenciar de maximă siguranță din Shanghai.

„Pentru prima dată după mulți ani de amânări, după ce anteriorii titulari ai funcției de ministru de justiție au refuzat chiar și un simplu dialog, astăzi putem spune că Ministerul Justiției a făcut un prim pas. Este vorba despre sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care, la rândul său, a sesizat instanța de judecată. Am obținut, astfel, o hotărâre judecătorească esențială pentru ca Marius Balo să poată reveni acasă. Bineînțeles, este acum responsabilitatea Ministerului Justiției să facă și următorii pași necesari în această procedură!”, a spus Eugen Iordăchescu, avocat coordonator al SCA Iordăchescu & Asociații, conform Cluj Just.


Adauga comentariu