Victorie IMENSA a baschetbalistelor Universitatii Cluj! Au batut puternica echipa a Galatiului la o diferenta de 19 puncte

Nici cel mai optimist suporter al Universitatii nu ar fi crezut ca, in aceasta seara, baschetbalistele clujence o sa faca un meci atat de spectaculos in fata echipei Pheonix Galati, care venea la Cluj dupa o victorie surprinzatoare impotriva uneia dintre celei mai puternice formatii din campionat – echipa Aradului.

 

Meciul a inceput destul de echilibrat in primul sfert. In cel de-al doilea sfert, galatencele au luat un serios avans si nimeni nu mai spera ca mai poate fi recuperata diferenta, dar in sfertul trei orgoliul clujencelor a rabufnit in cel mai spectaculos mod cu putinta, cand elevele lui Mihai Coldea s-au indepartat de galatence chiar si la 22 de puncte. In cele din urma, scorul a fost de 81 la 62, Universitatea Cluj-Napoca reusind sa se impuna cu o diferenta de 19 puncte.

 

De mentionat ca toate jucatoarele care au intrat pe teren au aratat ca au un potential enorm in lupta pentru un loc bun la finele acestui campionat. Ines Ajanovic a marcat 21 de puncte si a “trudit” din greu cu opt recuperari. Brittany Wilson a explodat pur si simplu, cu cele 20 de puncte ale sale. Cea mai placuta surpriza a serii a fost jocul Flaviei Ferenczi, care a reusit sa marcheze 19 puncte. Din multe puncte de vedere, Irina Gavrila poate fi considerata cea mai bataioasa jucatoare a acestui meci si, probabil, daca si-ar canaliza forta intr-un mod pozitiv, caci aceasta este si cea mai mare vulnerabilitate a ei, atunci valoarea echipei s-ar imbunatati si mai mult. Marija Prlja, sarboaica muncitoare care i-a cucerit in primele meciuri pe spectatorii clujeni, nu a reusit sa marcheze niciun cos, in mod surprinzator, dar spectatorii au observat generozitatea cu care a impartit pase foarte bune pentru colegele sale. Asley Grimes si Shannara Clark trebuie insa sa dovedeasca mai multa constanta in joc.

Ca nespecialista intr-ale baschetului, dar ca jurnalista care a vazut cateva meciuri, cred ca soarta partidei a inceput sa fie schimbata in momentul in care Kata Meszaros a intra pe teren si a dat primele coate in “meleul” de jucatoare galatence, dand semnalul revenirii echipei universitare. Din acel moment, fetele au luat-o razna in sensul bun, s-au aparat agresiv si eficient si si-au creat foarte multe oportunitati de a marca.  

Ma bucur foarte mult pentru aceasta victorie, nici nu stiti cat e de importanta pentru noi, mai ales dupa ce am mancat atata bataie in amicale. Dar mai bine sa luam bataie in amicale si sa ne masuram cu echipe puternice, vazand unde ne sunt lacunele, decat sa traim cu ingamfarea ca am invins echipe mai slabe si ca nu avem nimic de reparat. Este nu numai o vctorie de moral, ci si un semnal pe care il dam tuturor echipelor din campionat, carora le transmitem ca suntem gata sa luptam fiecare meci pentru victorie. Felicit fetele pentru jocul inchegat si sper sa inteleaga fiecare dintre ele ca valoarea personala a fiecareia trebuie contopita intr-un singur tot. Abia atunci vom fi o adevarata echipa. Ii felicit si pe Mihai Coldea si pe Meda pentru ca au stiut sa se replieze dupa cel de-al doilea sfert, care a fost foarte greu”, a declarat Liviu Alexa, directorul executiv al echipei.

 

Adauga comentariu