Victorie de palmares. Baschetbalistele de la Universitatea Cluj au intrat în faza play-off de pe locul 2 al LNBF

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj au terminat cu victorie, scor 64-62, meciurile primelor două faze ale întrecerii interne în Liga Națională de Baschet Feminin. Universitarele s-au impus greu, dar meritat în fața formației CSM Satu Mare, cu două puncte aduse de Anda Mandache la ultima aruncare a meciului. În ultima partidă a fazei Top 6, antrenorul Dragan Petricevic și-a permis luxul de a trimite în teren mai multe jucătoare care au evoluat mai puțin în acest sezon, dat fiind că echipa clujeană avea asigurată poziția a doua a clasamentului, încă de săptămâna trecută.

Doar în primul sfert echipa oaspete a reușit să controleze meciul, după primele 10 minute de joc tabela indicând 14-21. Petricevic a știut să gestioneze momentul de cădere al echipei lui și a schimbat minut după minut soarta înfruntării.

„Cum a fost acest meci? Greu. Foarte greu. Exact cum m-am asteptat. Eu sunt bucuros ca am reusit sa le invingem. Intr-un final, va spun sincer, nu am crezut ca vom gasi resursele sa le invingem. Sambata am jucat un meci in care ne-am autodepasit cu mult si a fost o descarcare emotionala foarte mare din partea intregului lot. Si nu vorbim doar despre oboseala fizica, vorbim si despre cea mentala. Am gasit, totusi, spre final motivatie si am reusit sa jucam cu aproape intregul lot”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic.


Dragan Petricevic vrea sa uite rapid de acest meci si sa se concentreze pe urmatorul, care va avea loc duminica.


“A fost un meci bun, ne bucuram ca am castigat. Am intrat un pic relaxate, dar important este ca am castigat”, a declarat si Gabriela Irimia, una dintre jucatoarele care s-a remarcat.

Pentru Universitatea a fost al 20-lea succes stagional. Faza play-off a campionatului începe la sfârșitul acestei săptămâni, U Cluj urmând să-și afle adversarul, astăzi, după confruntarea dintre ICIM Arad și CSBT Alexandria.

 

Adauga comentariu